Випічка і ДесертиСолодка випічка

Шоколадний пиріг “Дабл”

Любителі шоколаду точно оцінять. Насичений шоколадний смак з легкою алкогольною ноткою. Пиріг вологий, в міру солодкий і дуже-дуже шоколадний! Приєднуйтесь!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Масло вершкове 150 грамів + для змащування форми
  • Шоколад темний 150 грамів
  • Яйця 225 грамів (4-5 штук)
  • Цукор 70 грамів
  • Борошно пшеничне (або мигдальне) 45 грамів
  • Ром або коньяк (за бажанням) 10 грамів
  • Сіль 1 щіпка
  • Какао-порошок для посипання форми

Для глазурі:

  • Шоколад темний 150 грамів
  • Олія рослинна 15 грамів

Приготування:

  1. Яйця — кімнатної температури. Алкоголь (ром або коньяк) – за бажанням.
  2. Пшеничне борошно можна замінити мигдальним.
  3. Солодкість регулюйте самі, можливо цукру вам захочеться більше або менше.
  4. Спочатку готую тісто.
  5. Шоколад (для тіста) і вершкове масло розтоплюю на паровій бані або в мікрохвильовій печі (короткими імпульсами). З’єдную розтоплений шоколад і масло, добре перемішую. Додаю алкоголь і також добре перемішую. Відставляю в сторонку.
  6. Включаю духовку для попереднього розігрівання до 160 градусів.
  7. Яйця з’єдную з цукром і сіллю, добре перемішую віночком. Збивати не потрібно.
  8. Потім з’єдную з шоколадно-масляною сумішшю. Добре перемішую до однорідності.
  9. Просіваю відразу всю муку (в миску до шоколадної суміші). Добре перемішую.
  10. Дно і боки форми, в якій буду випікати, змащую вершковим маслом і обсипаю какао-порошком. Дно форми також попередньо застелила пергаментом. У мене форма — діаметром 17 см.
  11. Переливаю тісто в форму, розрівнюю. Пару раз можна “бахнути” 🙂 форму з тістом об стіл, щоб всі порожнечі заповнилися. І відправляю в духовку на 40-45 хвилин.
  12. Занадто високу температуру ставити не потрібно.
  13. Готовність пирога перевіряю зубочисткою.
  14. Відразу після випічки на пирозі утворюється невелика “шапочка”, але в міру остигання вона осяде.
  15. Даю пирогу повністю охолонути й витягаю з форми.
  16. Готую глазур.
  17. Шоколад розтоплюю на паровій бані або в мікрохвильовій печі, додаю рослинну олію. Перемішую.
  18. Покриваю остиглий пиріг глазур’ю з усіх боків.
  19. Коли глазур охолоне, вона стане матовою і буде добре триматися на пирозі.
  20. Переношу шоколадний пиріг “Дабл” на блюдо, на якому буду подавати. І можна всіх кликати до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріг зі смородиною

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті
1 thought on “Шоколадний пиріг “Дабл””
  1. Дуже люблю солодке і ще якщо це солодке за алкоголем.
    Як тільки я приготовив був деже приємно вражений. Як це будо смачно. А особливо ця родзинка з ромом.
    Якщо хтось буде готувать цей пиріг, то сміливо готуйте! Тому що це найкращий пиріг який куштував за все своє життя!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close