Випічка і ДесертиДесертиКреми і суфле

Шоколадний мус в домашніх умовах

Коли потрібен легкий і швидкий в приготуванні десерт для святкового столу або щоб просто побалувати себе після вечері, приготуйте шоколадний мус. Цей чудовий французький десерт підкорив світ своєю ніжною повітряною текстурою, яка досягається завдяки збитим яєчним білкам і збитим вершкам. Для приготування шоколадного мусу змішайте їх з розтопленим шоколадом і вершковим маслом. А невелика кількість еспресо додасть десерту кавову нотку. Викладіть мус в порційні креманки й поставте на кілька годин в холодильник. Ви закохаєтесь в цей десерт з першої ж ложки!

Інгредієнти:

  • Темного шоколаду 200 грамів, нарубаного
  • Вершкового масла 2 столові ложки
  • Вершків для збивання (33%) 1 стакан
  • Звареного еспресо 1/4 стакана, охолодженого
  • Бренді або коньяку 3 столові ложки
  • 3 яєчні білки кімнатної температури
  • Солі 1 щіпка
  • Цукру 3 столові ложки
  • Шоколадна стружка для прикраси

Приготування:

  1. У металевій мисці на водяній бані, акуратно помішуючи, розтопіть шоколад і вершкове масло. Зніміть з плити й дайте масі охолонути, поки готуєте інші інгредієнти для мусу.
  2. Збийте вершки до м’яких піків і вмішайте еспресо і бренді. Поставте в холодильник.
  3. У чистій мисці збийте білки з сіллю до утворення піни, потім поступово, продовжуючи збивати, додайте цукор. Коли дістанете віночки, на них повинні залишатися м’які піки.
  4. До цього часу шоколад вже повинен охолонути до кімнатної температури. Швидко в два заходи вмішайте в шоколад збиті вершки, потім повністю вмішайте білки.
  5. Наповніть мусом келихи або креманки й поставте в холодильник на 3 години. Перед подачею посипте мус шоколадною стружкою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Десерт з лимонного курда

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close