Випічка і ДесертиКреми і суфле

Шоколадний ганаш

Ганаш (від фр. Ganache) – крем з шоколаду і вершків, який використовують для прикраси десертів або як начинку для тістечок і цукерок. Ганаш був придуманий в XIX столітті в одній з кондитерських Франції. Згідно з легендою, це сталося випадково, коли один юний паризький кондитер пролив в чан з шоколадом гаряче молоко.

Інгредієнти:

  • Нарізаного темного шоколаду 250 грамів
  • Кип’ячених жирних вершків 250 грамів

Приготування:

  1. Повністю розтопіть шоколад на водяній бані. Влийте в середню миску вершки й додайте шоколад. Збивайте суміш дуже повільно, щоб вийшла блискуча еластична маса. У ганаш можна занурювати випічку або використовувати його як начинку.
    Вихід: 2 стакани

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Лимонна глазур

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close