Інші солодощіВипічка і Десерти

Шоколадні оладки на кефірі з прянощами

М’які й ніжні оладки на кефірі з молоком і вершковим маслом, приготовані з додаванням какао і прикрашені цукровою пудрою, виглядають дуже апетитно. Ароматні прянощі створюють атмосферу свята і наповнюють будинок чудовим ароматом. Такі оладки відмінно підійдуть для сніданку або перекусу.

Інгредієнти:

  • Кефір 2,5% 350 мілілітрів
  • Молоко 60 мілілітрів
  • Яйця 2 штуки
  • Масло вершкове 100 грамів
  • Цукор 4 столові ложки
  • Борошно пшеничне 200-220 грамів
  • Апельсин (цедра) 1 штука
  • Какао-порошок 20 грамів
  • Розпушувач 3 чайні ложки
  • Кориця мелена 1 щіпка
  • Імбир сушений мелений 1 щіпка
  • Кардамон мелений 1 щіпка
  • Гвоздика мелена 1 щіпка
  • Мускатний горіх мелений 1 щіпка
  • Перець духмяний мелений 1 щіпка
  • Бодян мелений 1 щіпка
  • Сіль 1 щіпка
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Цукрова пудра, для прикраси 1 столова ложка
  • Вишневе варення або сливове, для подачі (за бажанням) 2-4 столові ложки

Приготування:

  1. Просіваємо 200 грамів пшеничного борошна через сито в глибоку миску.
  2. Додаємо в борошно какао-порошок.
  3. Сюди ж всипаємо розпушувач тіста, сіль, цукор і мелені прянощі (корицю, гвоздику, кардамон, імбир, мускатний горіх, бодян, запашний і чорний перець).
  4. Ретельно перемішуємо сухі інгредієнти тіста.
  5. В окрему місткість вливаємо 60 мл молока і 350 мл кефіру кімнатної температури. Розбиваємо в кефір з молоком яйця.
  6. Перемішуємо кефір, молоко і яйця віночком.
  7. Вливаємо рідку суміш в миску з сухими інгредієнтами тіста.
  8. 3 столові ложки вершкового масла від загальної кількості розтоплюємо в мікрохвильовці й додаємо в тісто.
  9. Апельсин вимити, обдаємо окропом і обсушуємо. Знімаємо з апельсина цедру за допомогою дрібної терки. У мене вийшла 1 столова ложка апельсинової цедри.
  10. Відправляємо апельсинову цедру до решти інгредієнтів тіста для оладок.
  11. Перемішуємо в мисці всі складові тіста до однорідного стану. Щоб вийшли пишні оладки, залишаємо миску з тістом на столі на 15 хвилин. Тісто більше не перемішуємо.
  12. Розтоплюємо на сковороді приблизно чверть вершкового масла, що залишилось. Викладаємо тісто столовою ложкою в сковороду, формуючи оладки. Тісто в мисці при цьому не перемішуємо, а акуратно його набираємо в ложку з краю миски.
  13. Смажимо оладки на середньому вогні під кришкою приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку, до рум’яності. Як тільки нижня сторона оладок підрум’янюється, а на поверхні верхньої сторони почнуть з’являтися бульбашки повітря, оладки пора перевертати.
  14. Оладки смажаться швидко. Тому стежимо, щоб вони не підгоріли. При необхідності додаємо в сковороду вершкове масло.
  15. Таким чином смажимо оладки з усього тіста.
  16. З вказаної кількості продуктів виходить 30 шоколадних оладок на кефірі з прянощами.
  17. Подаємо оладки з вишневим, сливовим або іншим улюбленим варенням.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Оладки з малиновим “секретом”

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close