Випічка і ДесертиДесерти

Шоколадні млинці палачинка

Палачинка – це особливий вид тонких млинців, поширений у Центральній і Східній Європі, вони подаються, як правило, з різними начинками. Ці палачинка з бананово-полуничною начинкою прикрашені збитими вершками, шоколадним ганашом і ароматним малиновим соусом. Пальчики оближеш!

Час: 50 хв.
Складність: середня
Порцій: 2-3

Інгредієнти:

Млинцеве тісто:

  • Какао-порошку 2 столові ложки
  • Кип’яченої води 2 столові ложки
  • Збитих яєць 1 стакан
  • Борошна 1 стакан
  • Цільного молока 1 стакан
  • Розтопленого вершкового масла 1 столова ложка
  • Щіпка меленої кориці
  • Щіпка солі

Збиті вершки:

  • Жирних вершків 1 стакан
  • Щіпка цукру
  • Кілька крапель ванільного екстракту

Малиновий куліс:

  • Малини 120 грамів
  • Цукру 30 грамів
  • Червоного вина 30 грамів
  • Кукурудзяного крохмалю 1 чайна ложка, розведеного
  • Холодної води 1 чайна ложка

Шоколадний ганаш з білого або темного шоколаду:

  • Вершків 1/2 стакана
  • Вершкового масла 1 столова ложка
  • Кілька крапель алкоголю типу бренді, Амарето, Блю Кюрасао і т.п.
  • Шоколаду (білого або темного) 230 грамів
  • Рослинна олія для змащування
  • Варене згущене молоко для начинки
  • Нарізані скибочкою полуниця і банани для начинки
  • Невеликі шматочки шоколаду для прикраси
  • Цукрова пудра для прикраси
  • Какао-порошок для прикраси

Приготування:

  1. Для млинцевого тіста: Розчиніть какао-порошок в мисці з окропом. Додайте яйця, борошно і молоко і перемішайте до однорідності. Вмішайте вершкове масло, корицю і сіль і залиште тісто настоюватися.
    Для збитих вершків: Збийте жирні вершки з цукром і ванільним екстрактом до появи піків. Тримайте в холоді до подачі.
  2. Для малинового куліса: З’єднайте малину, цукор і вино в сотейнику і доведіть до кипіння. Додайте кукурудзяний крохмаль з водою і кип’ятіть на повільному вогні до густої консистенції. Протріть соус через дрібне сито.
  3. Для ганаша: Доведіть до кипіння вершки й вершкове масло в сотейнику на помірно сильному вогні. Приберіть з вогню, додайте алкоголь, потім шоколад. Перемішайте до однорідної консистенції.
  4. Для приготування млинців: Розігрійте змащену олією млинцеву сковороду або млинницю. Розподіліть тісто тонким шаром. Випікайте до золотистого відтінку з одного боку, потім переверніть і випікайте до зарум’янювався з іншого боку. Відкладіть готовий млинець. Повторіть те ж саме з рештою тіста.
  5. Покладіть в кожен млинець варене згущене молоко, додайте банани й полуницю. Поверніть млинчики трубочкою і розріжте навпіл. Розкладіть на блюді разом з порцією збитих вершків і ганаша. Полийте малиновим кулісом. Прикрасьте шматочками шоколаду, цукровою пудрою і какао-порошком.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close