Випічка і ДесертиПечиво

Шоколадне печиво з м’якою карамеллю

Інгредієнти:

  • Розм’якшене вершкове масло 120 грамів
  • Цукор 1 стакан
  • Яйце 1 штука
  • Ванілін на кінчику ножа
  • Борошно пшеничне 310 грамів
  • Какао-порошок 125 грамів
  • Сіль 1/2 чайної ложки
  • Сода 1/4 чайної ложки
  • Молоко 1 столова ложка
  • Іриски 15 штук
  • Густі вершки 2,5 столових ложок
  • Тертий шоколад 125 грамів
  • Ваші улюблені горіхи для прикраси

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °C. Підготуйте лист, застелений папером для запікання.
  2. Масло і цукор збийте міксером до однорідної консистенції. Додайте яйце і ванілін і знову збийте.
  3. В окремій мисці з’єднайте какао-порошок, борошно, соду і сіль. Отриману суміш поступово всипати в масляно-яєчну, постійно розмішуючи. Вимішуйте до однорідного стану. Додайте молоко і знову вимішуйте. Має вийти густе тісто.
  4. Сформуйте з тіста кульки (одна кулька — приблизно 1 столова ложка тіста), викладіть на деко, застелене папером, і великим пальцем зробіть в середині кожного печива поглиблення. Випікайте приблизно десять хвилин. Вийміть печиво з духовки й дайте охолонути.
  5. Іриски й вершки викладіть в чашку, помістіть в мікрохвильову піч і нагрівайте на високій потужності 30 секунд. Дістаньте чашку і перемішайте розтоплені іриски й вершки. Повторіть кілька разів, поки маса не стане однорідною.
  6. У мікрохвильовці або сотейнику розтопіть тертий шоколад.
  7. У поглиблення кожного печива викладіть ложку карамелі, а зверху — ложку розтопленого шоколаду. Прикрасите горіхом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Хрустке печиво з корицею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close