Випічка і ДесертиПечиво

Шоколадне печиво з карамеллю і мигдалем

Печиво зі смаком гарячого шоколаду в мексиканському стилі. Як відомо, мексиканці люблять насичувати свій шоколадний напій різними прянощами, серед яких і кориця, і перець, як запашний, так і пекучий. Замісити в тісто для печива какао і спеції й спечіть невеликі шоколадні гуртки. Додайте їм більше смаку, окропивши вареним згущеним молоком або карамеллю, і посипавши шматочками мигдалю. Печиво виходить хрустким, ароматним і насиченим теплим смаком. Ідеальне частування під час зимових свят.

Інгредієнти:

  • Борошна вищого сорту 1 стакан
  • Мексиканського какао-порошку без цукру 0,5 стакана + 1 столова ложка (його можна замінити, додавши
  • 3/4 чайної ложки меленої кориці в несолодкий какао-порошок)
  • Соди 1/4 чайної ложки
  • Солі 1/4 чайної ложки
  • Коричневого цукру 0,5 стакана + 1 столова ложка
  • Цукру-піску 0,5 стакана + 1 столова ложка
  • Солодкого вершкового масла 3 столові ложки, кімнатної температури
  • Маргарину 3 столові ложки
  • Меленої кориці 0,5 чайної ложки
  • Щедра щіпка меленого чорного перцю
  • Щедра щіпка каєннського перцю
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка
  • Білок 1 яйця
  • Вареного згущеного молока 0,5 стакана, за бажанням
  • Мигдалю 1/4 стакана, дрібно нарубаного, за бажанням

Приготування:

  1. У мисці середнього розміру змішайте борошно, какао, соду і сіль. Ретельно перемішайте віночком. Покладіть весь цукор в невелику миску і перемішайте руками, розбиваючи грудки (якщо грудки занадто тверді, змішайте в кухонному комбайні).
  2. У мисці середнього розміру ручним міксером збийте вершкове масло і маргарин до кремоподібного стану. Додайте цукрову суміш, корицю, перець і ваніль. Збивайте на високій швидкості близько 1 хвилини. Вмішайте яєчний білок і збийте до однорідної маси. Зупиніть міксер.
  3. Додайте борошняну суміш і перемішайте на низькій швидкості до однорідної консистенції. Зберіть тісто руками й сформуйте з нього акуратне поліно завдовжки 22 – 25 см і діаметром 4 см. Загорніть в вощений папір або поліетиленову плівку. Складіть або скрутіть кінці паперу, не защемляючи й не сплющуючи поліно. Покладіть в холодильник мінімум на 45 хвилин, або поки воно не знадобиться.
  4. Встановіть решітки на нижній і верхній третині духовки й розігрійте духовку до 175 ° С. Застеліть листи пергаментним папером або алюмінієвою фольгою.
  5. Гострим ножем наріжте охолоджене тісто на кружки товщиною 0,5 см. Розкладіть печиво на підготовлених деках на відстані 2,5 см одне від одного. Випікайте 12 – 14 хвилин. В середині випікання поміняйте листи місцями й поверніть їх іншою стороною. Печиво буде здуватися і розтріскуватися зверху, а потім до кінця випікання трохи осяде.
  6. Дістаньте листи з духовки й металевою лопаткою перекладіть печиво на решітку, щоб остудити. Повністю остудіть печиво перед тим, як скласти на зберігання. Зберігайте в повітронепроникному контейнері протягом 2 тижнів, або заморозьте на термін до 2 місяців.
  7. Щоб додати печеню смаку, після того, як воно охолоне на решітці, збризніть його вареним згущеним молоком і посипте нарубаним мигдалем.

Тримайте ще цікавий рецепт: Вівсяне печиво сендвіч з кремом та родзинками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close