Випічка і ДесертиДесерти

Шоколадне бланманже

Готуємо шоколадне желе: ніжний і невагомий десерт, він просто тане в роті.

Бланманже — широко відомий, витончений десерт, який знають у всьому світі. Як основу часто використовують сир або сметану. Цього разу будемо готувати частування на основі шоколаду і молока.

Хоча цей десерт і вважається святковим, але готують його з найдоступніших і не витратних інгредієнтів. На приготування таких ласощів йде не більше 30 хвилин. Тому можна зайвий раз влаштувати позачергове свято і побалувати себе такою смакотою.

Замість молочного шоколаду можна взяти й чорний гіркий, але з молочним десерт виходить ніжнішим.

Щоб надати десерту ще більшу вишуканість, при подачі можна прикрасити його збитими вершками або шоколадною глазур’ю. Можна додати кульку улюбленого морозива, часточки фруктів або сезонні ягоди.

Інгредієнти:

  • Шоколад молочний 100 грамів
  • Молоко 200 мілілітрів
  • Ванілін 1 щіпка
  • Желатин 1 чайна ложка
  • Вода 100 мілілітрів

Приготування:

  1. Желатин залити холодною кип’яченою водою і залишити для набухання на 30 хвилин.
  2. Шоколад розламати на часточки.
  3. Молоко підігріти майже до кипіння, викласти в нього шоколад і додати ванільний цукор.
  4. При інтенсивному помішуванні повністю розчинити шоколад, а потім зняти каструлю з вогню, ввести желатин і дуже добре перемішати.
  5. Суміш остудити й збити до отримання пишної маси.
  6. Розлити шоколадно-молочну суміш у формочки для желе, змащені маслом.
  7. Поставити форми в холодильник для застигання, а потім перекласти в порційний посуд.
    Якщо є бажання желе при подачі можна прикрасити збитими вершками.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Десерт «Манго Флоат»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close