Випічка і ДесертиДесертиСолодка випічка

Шоколадна королівська ватрушка з вареним згущеним молоком

Шоколадна королівська ватрушка зі згущеним молоком і чорносливом — це неймовірно смачний десерт. Шоколадне розсипчасте тісто лаконічно поєднується з найніжнішою масою з сиру і вареного згущеного молока. А чорнослив робить смак королівської ватрушки ще багатшим і яскравішим. Спробуйте приготувати, цей десерт точно підкорить вас.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно 220 грамів
  • Масло вершкове 120 грамів
  • Цукор 50 грамів
  • Сметана 20% 50 грамів
  • Какао-порошок 20 грамів
  • Розпушувач тіста 1 чайна ложка

Для начинки:

  • Сир 9% 400 грамів
  • Згущене молоко варене 200 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Чорнослив без кісточок 150 грамів
  • Крохмаль кукурудзяний 25 грамів

Приготування:

  1. Готуємо продукти. У процесі приготування нам знадобиться пергаментний папір.
  2. Розтоплюємо вершкове масло і злегка охолоджуємо.
  3. Всипаємо в тепле вершкове масло какао-порошок і перемішуємо.
  4. В окремий посуд просіваємо борошно з розпушувачем і ретельно перемішуємо.
  5. До борошняної суміші додаємо сметану і цукор.
  6. Вливаємо какао з маслом.
  7. Замішуємо липке тісто.
  8. Четверту частину від всього тіста обертаємо харчовою плівкою і відправляємо в морозилку.
  9. Дно рознімної форми (діаметром 18 см) застилаємо пергаментним папером.
  10. З більшої частини тіста формуємо основу пирога з бортиками. Відправляємо в холодильник.
  11. Включаємо духовку для розігрівання до 190 градусів.
  12. У сир додаємо варене згущене молоко і розбиваємо яйця.
  13. Занурювальним блендером перетираємо масу до однорідності.
  14. Вводимо крохмаль і ретельно перемішуємо.
  15. Чорнослив нарізаємо невеликими довільними шматочками.
  16. Дістаємо форму з тістом з холодильника. По дну основи з тіста розподіляємо чорнослив.
  17. Туди ж викладаємо сирну масу і злегка підрівнюємо ножем борти основи з тіста.
  18. Заморожений шматок тіста натираємо на крупній тертці.
  19. Викладаємо терте тісто на сирну масу.
  20. Випікаємо шоколадну королівську ватрушку з вареним згущеним молоком і чорносливом в духовці 50 хвилин.
  21. Готовій шоколадній королівській ватрушці з вареним згущеним молоком і чорносливом даємо трохи охолонути у формі. Потім виймаємо ватрушку з форми й повністю охолоджуємо на решітці.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Морквяно-апельсиновий пиріг

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close