Випічка і ДесертиДесерти

Шашлички з полуниці на грилі

Шашлики з полуниці — незвичайний і дуже смачний десерт для пікніка.

Використовуйте вугілля гриля після м’яса, що тліє, щоб обсмажити на них полуницю, нанизану на дерев’яні шампури. Як тільки ягоди покриються апетитними мітками від решітки, перекладайте їх на тарілки, поливайте смачним соусом з кленового сиропу, лимона і м’яти й насолоджуйтеся.

А соками полуниці й соусу, що залишилися на тарілці можна полити морозиво, йогурт або вмочати в них шматочки бісквіта.

Інгредієнти:

  • 24 стиглі середні полуниці, очищені (приблизно 0,7 кг)
  • Рослинної олії 1 столова ложка
  • Кленового сиропу 4 столові ложки
  • Листя м’яти, первинних 1/4 стакана
  • Дрібно натертої лимонної цедри 1 чайна ложка
  • Лимонного соку 3 столові ложки
  • Спеціальне обладнання: 8 дерев’яних шампурів по 25 см, замочених у воді мінімум на 15 хвилин

Приготування:

  1. Розігрійте гриль або сковороду-гриль до помірно сильного жару й очистіть грати, потерши її щіткою.
  2. Поки гриль розігрівається, насадіть полуницю на шампури, проколюючи кожну полуницю 2 шампурами, щоб всього вийшло 4 шашлички по 6 ягід на кожному (з двома шампурами їх легше буде повертати).
  3. У чашці змішайте рослинну олію і 2 столові ложки кленового сиропу. Змастіть сумішшю полуницю.
  4. У невеликій мисці змішайте м’яту, цедру лимона і сік і решту 2 столових ложки кленового сиропу.
  5. Смажте полуницю на грилі, поки вона не стане м’якше і на ній не залишаться відмітини від решітки, по 3-4 хвилини з кожного боку. Подавайте полуницю, окропивши лимонно-м’ятним соусом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Бананові роли з насінням льону

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close