Випічка і ДесертиТістечка

Рисові тістечка — Моті

Рисові тістечка Моті – це японський десерт, який традиційно готується на основі клейкої рисової муки й бобової пасти “Анко”. Це досить низькокалорійний, але досить ситний десерт. Я пропоную Вам приготувати ці смачні тістечка без використання бобової пасти “Анко”, оскільки не кожен може її знайти. Замість такої пасти я використовую подрібнене в крихту пісочне печиво з додаванням шоколадної пасти “Нутелла”. А поєднання шоколаду з начинкою зі свіжого банана — це щось неймовірне. Готуємо!

Інгредієнти:

  • Рисове борошно 50 грамів
  • Вода 100 мілілітрів
  • Цукрова пудра 75 грамів
  • Шоколадне печиво 50 грамів
  • Кукурудзяний крохмаль 2 столові ложки

Приготування:

  1. Для початку необхідно подрібнити печиво в дрібну крихту. У мене шоколадне пісочне печиво, можна взяти й звичайне.
  2. До печива додаємо шоколадну пасту і ретельно вимішуємо — вийде тісто, яке легко можна ліпити. Прибираємо його поки в сторону, а самі тим часом займемося основою — рисовим тістом. Борошно для таких тістечок краще брати клейке.
  3. Для приготування рисового тіста в металевий посуд або сотейник всипаємо рисове борошно і цукрову пудру, перемішуємо.
  4. У суміш борошна та цукрової пудри тонкою цівкою вливаємо холодну чисту воду, не забуваючи безперервно помішувати вінчиком — щоб не утворювалися грудочки.
  5. Після того, як Ви переконалися, що в рисовій масі немає ніяких грудочок і вона однорідна — накриваємо місткість харчовою плівкою і ставимо на водяну баню на 10 хвилин. Після вказаного часу знімаємо харчову плівку і перемішуємо тісто. Воно стало густіше. Знову накриваємо плівкою і ставимо на водяну баню ще на 10 хвилин.
  6. Тим часом нарізаємо банан на невеликі кубики.
  7. Ось і наше тісто вже готове. Воно стало щільним і ніжним, але все ще липне до рук. Не переживайте, так і повинно бути. Можна підфарбувати тісто за допомогою харчових барвників — так тістечка будуть виглядати ще смачніше.
  8. Рисове тісто викладаємо на притрушену крохмалем, дошку. Руки теж притрусіть крохмалем. Розкачуємо качалкою тісто завтовшки приблизно 2 мм, додаючи, якщо потрібно, ще крохмаль. Нарізаємо пласт на квадрати — приблизно стільки квадратиків, скільки у Вас начинки.
  9. Тепер приступимо до формування тістечок. Беремо трохи шоколадної начинки, розплющуємо — вийде коржик.
  10. На серединку коржа кладемо шматочок банана. До речі, замість банана можна використовувати інші фрукти або ягоди — полуницю, ківі й т.д.
  11. Формуємо кульку, сховавши шматочок банана всередині шоколадного тіста.
  12. Беремо шматочок рисового тіста і загортаємо в нього шоколадну кульку. Струшуємо зайвий крохмаль.
  13. Викладаємо готові тістечка “Моті” на тарілку і подаємо до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Лимонні тістечка з запеченим безе і ягідним соусом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close