Випічка і ДесертиГарячі закускиЗакускиЗакуски з овочівНесолодка випічка

Рулети з листкового тіста з грибами, оливками і помідорами

Проста закуска з листкового тіста — апетитні рулетики з начинкою з грибів, помідорів, оливок і сиру. Нескладний і оригінальний “сніданок вихідного дня” або блюдо для пікніка, адже такі рулетики однаково хороші як в теплому, так і в холодному вигляді.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове 500 грамів
  • Помідори 150 грамів
  • Печериці 150 грамів
  • Оливки без кісточок 50 грамів
  • Сир твердий 30 грамів
  • Часник 1 зубчик
  • Базилік сушений 1/2 чайної ложки
  • Орегано сушений 1/2 чайної ложки
  • Яйце (для змащування) 1 штука
  • Кунжут (для прикраси) 1 столова ложка
  • Олія рослинна (для смаження) 1 столова ложка

Приготування:

  1. Тісто заздалегідь необхідно дістати й розморозити при кімнатній температурі.
  2. Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинної олії на середньому вогні.
  3. Гриби помити, нарізати пластинами.
  4. Часник очистити й дрібно порубати ножем.
  5. Надіслати в сковороду з розігрітою олією гриби й часник. Обсмажувати на середньому вогні, періодично помішуючи, до випаровування рідини, близько 5-7 хвилин.
  6. Потім зняти з нагрівання і залишити остуджуватись.
  7. Помідори нарізати кубиками.
  8. У мисці з’єднати остиглі гриби й додати помідори.
  9. Оливки без кісточок нарізати кружечками.
  10. Надіслати нарізані оливки в миску до грибів і помідорів.
  11. Посолити, додати спеції й перемішати.
  12. Включити духовку розігріватися до температури 200 градусів.
  13. Сир натерти на крупній тертці.
  14. Листкове тісто розкачати в пласт розміром 20 на 30 см.
  15. Рівномірно розподілити начинку по тісту, трохи відступивши від країв.
  16. Посипати натертим сиром.
  17. Акуратно згорнути тісто в нещільний рулет.
  18. Розрізати рулет на 6 частин.
  19. Викласти рулетики на деко, застелене пергаментом.
  20. Змастити рулетики яйцем і посипати кунжутом. Випікати рулети при 200 градусах близько 30 хвилин, до рум’яності.
  21. Подати готові рулети з листкового тіста з начинкою можна як в теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачно буде в будь-якому випадку.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Капуста цвітна в тісті

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close