Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Рулет з цибулею і яйцем в духовці

Смачний рулет з ніжною і соковитою начинкою із зеленої цибулі і яєць!
Хто не любить випічку з зеленим цибульним пером і вареними яйцями ?! Швидше за все таких людей немає, хто б на початку весни й сезон вирощування та продажу цибулевого зеленого пера не балував себе і рідних пирогами з такою начинкою. Рулет з цибулею і яйцем виходить також, як і пироги, смачний, тільки виглядає більш нарядно і святково. Тому його можна спекти навіть до приходу гостей. Тісто готується на дріжджах і кефірі, але довго не витримується, тому цю випічку можна віднести до розряду швидких.

Інгредієнти:

  • Яйця 1 штука
  • Кунжут 10 грамів

Для тіста:

  • Пшеничне борошно 450 грамів
  • Кефір 250 грамів
  • Рослинна олія 2 столові ложки
  • Сухі дріжджі 5 грамів
  • Цукор 1 столова ложка
  • Сіль 1 столова ложка

Для начинки:

  • Сіль за смаком
  • Курячі яйця 3 штуки
  • Зелена цибуля 300 грамів
  • Сметана 100 грамів

Приготування:

  1. Готуємо інгредієнти для тіста. Тісто готуємо на дріжджах, але швидким способом, безопарним. Кефір заздалегідь виймаємо з холодильника, він повинен бути теплим.
  2. У миску вливаємо склянку кефіру, додаємо цукор і сіль, перемішуємо, щоб крупинки розчинилися. Додаємо чайну ложку сухих дріжджів і добре перемішуємо, щоб дріжджі також розчинилися в рідині. Додаємо до суміші пару столових ложок рослинної олії. І всипаємо просіяне борошно.
  3. Борошно всипаємо частинами, перемішуючи масу ложкою, щоб тісто добре помісити. Муки додаємо стільки, щоб вийшло еластичне, не надто туге тісто, але воно повинно перестати липнути до стінок миски. Миску з тістом накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на півгодини.
  4. Тим часом займемося начинкою для рулету. Курячі яйця відварюємо круто. Добре це зробити заздалегідь, щоб до моменту приготування випічки вони були холодні. Зелене цибульне перо добре промиваємо і дрібно його нарізаємо.
  5. Яйця чистимо і не дуже дрібно нарізаємо їх ножем. З’єднуємо цибулю і яйця в мисці, солимо за смаком і перемішуємо. Цибуля повинна пустити сік, а яєчно-цибулева маса стати м’якшою.
  6. Тісто піднялося і готове до роботи. Стіл припилюємо борошном. Готове тісто розгортаємо в прямокутний пласт. На тісто викладаємо яєчно-цибульну начинку. Зверху начинку можна змастити сметаною. Тоді після випікання начинка в рулеті буде більш соковитою і ніжною на смак.
  7. Звертаємо тісто з начинкою в рулет. Кладемо його в змащену олією форму. Змащуємо збитим яйцем і присипаємо кунжутом. Духову шафу розігріваємо до 180 градусів. Випікаємо рулет близько 30 хвилин.
    Подаємо рулет з зеленою цибулею і яйцем гарячим до чаю або кави. Ця випічка дуже ситна, тому нею можна замінити обід або вечерю.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з картоплею з дріжджового тіста

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close