Випічка і ДесертиСолодка випічка

Рулет з абрикосами

Яскравий, сонячний, ніжний, смачний красень. Літо, чашечка кави, шматочок чудового десерту, що ще потрібно для щастя? Запрошую на посиденьки з цим чудовим рулетом!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Яйце куряче 4 штуки
  • Цукор 100 грамів
  • Борошно пшеничне 120 грамів
  • Розпушувач тіста
  • Вода 2 столові ложки

Начинка:

  • Абрикос 500 грамів
  • Вершки (33%) 250 мілілітрів
  • Сир вершковий 125 грамів
  • Ванільний цукор (12 г) 1 пакет
  • Цукрова пудра
  • Загущувач для вершків 1 пакет
  • Джем абрикосовий 5 столових ложок

Приготування:

  1. Абрикоси помити, залити окропом і майже відразу ж гарячу воду злити й промити абрикоси холодною водою.
  2. Розрізати абрикоси на дві половини, видалити кісточки й зняти шкірку.
  3. Яйця збити з цукром в пишну масу, додати дві ложки гарячої води й ще збити. Яєчна маса повинна бути такої консистенції, щоб слід від ложки залишався на поверхні.
  4. Борошно з розпушувачем змішати, додати в яєчну масу. Я в таких випадках просто просіваю борошно через сито прямо в яєчну масу. Обережно перемішати лопаткою.
  5. Велике деко (розмір мого 35 х 33 см) застелити папером для випічки, вилити тісто і розрівняти. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і пекти приблизно 20 хвилин.
  6. Сухий рушник розстелити на столі, посипати його цукровою пудрою.
  7. Готовий бісквіт укласти на рушник папером наверх. Обережно зняти папір і згорнути бісквіт в рулет разом з рушником.
  8. Поки рулет остигає, приготувати начинку. Вершки збити з ванільним цукром до м’яких піків, додати загущувач вершків, збити до тугих піків. Додати сир. У мене Філадельфія, можна використовувати маскарпоне або який-небудь інший в цьому роді. Перемішати на невеликих оборотах. Абрикосовий джем або варення, якщо воно густе, поставити на хвилинку в мікрохвильовку, остудити.
  9. Рулет розгорнути. Змастити абрикосовим джемом, щоб закрити пори бісквіта.
  10. Нанести начинку, розкласти половинки абрикосів і за допомогою рушника скрутити рулет. В кінці “шляху” поставити блюдо, на якому буде знаходиться рулет, і просто закотити на нього рулет.
  11. Готовий рулет посипати цукровою пудрою. Поставити рулет в холодильник на одну годину. Прикрасити рулет на свій розсуд — кремом або листочками м’яти.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Дріжджові булочки з корицею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close