Інші солодощіВипічка і ДесертиСтаттіЩо приготувати?

Рецепти сирників. Десять рецептів ідеальних сирників

Напевно, не знайдеться на світі людини, яка б не любила сирники — ці пухкі гарячі оладки з ніжного сиру з хрусткою скоринкою, политі сметаною або варенням.

Сьогодні ми вирішили поділитися з вами самими класними рецептами ідеальних сирників. Спробуйте приготувати це частування на найближчих вихідних.

Прості класичні сирники

Інгредієнти:

  • Сир середньої жирності 500 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Борошно 5-6 столових ложок
  • Цукор 2-3 столові ложки
  • Олія соняшникова для смаження
  • Сметана для подачі

Приготування:

  1. Розімніть сир виделкою, щоб в ньому не залишилося грудочок. Додайте яйця і цукор, ретельно перемішайте.
  2. Додайте в суміш борошно і знову перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси.
  3. Сформуйте сирники, трохи обвалявши їх у борошні. Обсмажуйте сирники на заздалегідь розігрітій сковороді на рослинній олії з кожного боку до рум’яної скоринки.
  4. Подавайте сирники зі сметаною, за бажанням посипавши цукровою пудрою.

Дієтичні сирники без борошна

Інгредієнти:

  • Сир знежирений 400 грамів
  • Вівсяні пластівці або висівки 3 столові ложки
  • Яйце 1 штука
  • Родзинки, ягоди годжі або яблуко на смак
  • Дрібка солі

Приготування:

  1. Поставте духовку розігріватися на 180 градусів і підготуйте деко, застеливши його фольгою.
  2. У блендері змішайте яйце, сир і солодкий інгредієнт (родзинки, ягоди годжі або яблуко). Якщо ви вибирали яблуко, натріть його спочатку на крупній тертці (можна зі шкіркою), а потім додавайте в суміш.
  3. Додайте в суміш вівсяні пластівці й дрібку солі. Перемішайте до однорідної маси. Регулюйте густоту тіста, додаючи вівсяні пластівці.
  4. Сформуйте сирники, і, додатково обваляйте їх у вівсяних пластівцях, випікайте в духовці приблизно пів години.

Сирники з корицею і бананами

Інгредієнти:

  • Сир 200 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Коричневий цукор 1 столова ложка з гіркою
  • Банани 2 штуки
  • Мелена кориця 1,5 чайної ложки
  • Борошно 40 грамів

Приготування:

  1. Змішайте протертий через сито сир, борошно, яйце, нарізаний на шматочки банан, корицю і цукор. Перемішайте інгредієнти до отримання однорідної маси.
  2. Сформуйте з тіста сирники, а при необхідності трохи обваляйте їх у борошні.
  3. Обсмажуйте сирники на заздалегідь розігрітій сковороді на рослинній олії з кожного боку до рум’яної скоринки.
  4. Прикрасите готову страву кружальцями банана. За бажанням подавайте до сирників мед, шоколадний або карамельний соус.

Медові сирники на манці

Інгредієнти:

  • Сир 200 грамів
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Манка 50 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Мед 2 столові ложки
  • Сіль і цукор за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Сир, протертий через сито, змішайте з яйцями, манкою, медом сіллю і цукром. Ретельно перемішайте інгредієнти до однорідної маси.
  2. Сформуйте з тіста сирники, а при необхідності трохи обваляйте їх у борошні. Обсмажте їх на заздалегідь розігрітій сковороді на рослинній олії з кожного боку до рум’яної скоринки.
  3. Подавайте готову страву зі сметаною або медом.

Сирники з ягодами

Інгредієнти:

  • Сир 200 грамів
  • Борошно 70 грамів
  • Ягоди (можна використовувати заморожені) 150 грамів
  • Цукор 70 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Рослинна олія для смаження
  • Цукрова пудра для прикраси

Приготування:

  1. Викладіть в миску сир, розбийте яйця, додайте борошно, цукор і ретельно перемішайте до отримання однорідного тіста.
  2. Додайте в тісто ягоди, знову перемішайте. Сформуйте сирники мокрими руками й обваляйте їх у борошні.
  3. Обсмажуйте сирники на заздалегідь розігрітій сковороді на рослинній олії з кожного боку до рум’яної скоринки. Подавайте, посипавши цукровою пудрою, з ягідним соусом.

Сирники в духовці

Інгредієнти:

  • Сир середньої жирності 400 грамів
  • Цукор ванільний 2 чайні ложки
  • Цукор 3 столові ложки
  • Сметана жирна 5 столових ложок
  • Яйця 2 штуки
  • Борошно 4 столові ложки
  • Манка 3 столові ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Сода 1 чайна ложка
  • Ванілін за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Поставте духовку розігріватися на 180 градусів і підготуйте деко, змастивши його олією. У сир, розтертий з цукром, ваніліном, содою і сіллю, додайте яйця і добре перемішайте. Потім додайте борошно, манку і знову перемішайте інгредієнти до отримання однорідної маси.
  2. Сформуйте сирники й викладіть їх на деко. Випікайте близько пів години до золотистої скоринки.
  3. Подавайте сирники зі сметаною, медом, згущеним молоком або ягідним соусом.

Ніжні ванільні сирники

Інгредієнти:

  • Сир жирний 500 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Цукор 4 столові ложки
  • Ванільний цукор 40 грамів
  • Борошно для загустіння тіста
  • Цукрова пудра для подачі
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. З’єднайте всі інгредієнти й ретельно перемішайте в блендері до однорідної маси. Додайте борошно, якщо тісто вийшло дуже рідким. Сформувавши сирники, обваляйте їх злегка в борошні.
  2. Обсмажуйте сирники на заздалегідь розігрітій сковороді на рослинній олії з кожного боку до рум’яної скоринки.
  3. Подавайте зі сметаною, посипавши цукровою пудрою, і за бажанням прикрасите свіжими ягодами.

Сирники з цедрою лимона і сухофруктами

Інгредієнти:

  • Сир 500 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 1,5 стакана
  • Дрібка солі
  • Цедра половини лимона
  • Сухофрукти 1,5 стакана
  • Борошно для загустіння тіста
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Сир розімніть до отримання однорідної маси. Додайте до неї сіль, цукор і яйця. Ретельно перемішайте, поступово додаючи сухофрукти, лимонну цедру і борошно, щоб тісто вийшло густим.
  2. У змащену олією і розігрітій до середнього вогню сковороді обсмажте сформовані руками сирники з кожного боку до рум’яної скоринки.
  3. Подавайте зі сметаною, прикрасивши свіжою м’ятою.

Сирники з фетою

Інгредієнти:

  • Домашній сир 200 грамів
  • Фета 100 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Борошно 120 грамів
  • Цукор 1,5 столової ложки
  • Дрібка солі
  • Розпушувач 1,5 чайної ложки
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. З’єднайте домашній сир з фетою, добре розім’яти виделкою. Додайте інші інгредієнти (крім борошна) і перемішайте до однорідної маси. Тепер додайте борошно і знову перемішайте.
  2. Вологими руками сформуйте сирники. У змащену олією і розігрітій до середнього вогню сковороді обсмажте сирники з кожного боку до рум’яної скоринки.
  3. Подавайте сирники зі сметаною, медом або соусом з журавлини.

Сирники з зеленню

Інгредієнти:

  • Сир середньої жирності 400 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Кріп 2 пучки
  • Сушені прянощі за смаком
  • Борошно 4 столові ложки
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Змішайте сир, яйце, дрібно нарізаний кріп, сушені прянощі й перемішайте. Додайте борошно, перемішайте до однорідної маси.
  2. Сформуйте сирники й при необхідності обваляйте їх у борошні. У змащену олією і розігрітій до середнього вогню сковороді обсмажують сирники з кожного боку до рум’яної скоринки.
  3. Подавайте блюдо зі сметаною і свіжою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: 5 простих і дуже смачних рецептів в горщиках

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close