Випічка і ДесертиДесерти

Пиріг з мигдальним кремом і нектаринами

Пропонуємо приготувати цікавий літній пиріг з мигдальним кремом і нектаринами.

Якщо ви втомилися від одноманітності й рецептів, що вже проїлися – ця ідея точно для вас. Незвичайні смакові поєднання, приємний і ніжний аромат, а також дуже апетитний зовнішній вигляд страви – такий оригінальний пиріг наповнить спекотні дні задоволенням.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло 115 грамів
  • Цукор пісок 100 грамів
  • Яйце 2 штуки
  • Мигдальне борошно 130 грамів
  • Темний ром 2 чайні ложки
  • Екстракт мигдалю 1/8 чайної ложки
  • Сіль 1 щіпка
  • Нектарини 370 грамів
  • Малина 100 грамів

Для тіста:

  • Вершкове масло 85 грамів
  • Рослинна олія 1 столова ложка
  • Вода 3 столові ложки
  • Цукор пісок 1 столова ложка
  • Сіль 1/8 чайної ложки

Для прикрас:

  • Абрикосовий джем 2 столові ложки
  • Морозиво для подачі

Приготування:

  1. Спочатку варто зайнятися приготуванням тіста. Для цього у велику миску потрібно висипати борошно, цукор пісок і розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішати масу, а потім додати в неї рослинну олію, воду і щіпку солі. Отримане тісто добре вимісити й поставити на деякий час в холодильник для охолодження.
  2. У цей час можна приступити до приготування мигдального крему. Для чого, в миску помістити вершкове масло і цукор. Ретельно збити масу міксером до пухнастого стану на високій швидкості протягом 1 хвилини. Додати в отриману масу спочатку одне яйце і все гарненько збити, а потім – друге.
  3. До отриманої маси додати мигдалеве борошно, темний ром, екстракт мигдалю і дрібку солі. Ще раз все добре перемішати й відставити убік.
  4. Під водою промити нектарини й потім перемістити їх на обробну дошку. Розрізати ножем фрукти навпіл, витягти з них кісточки, а сам плід нарізати невеликими скибочками.
  5. Поставити на розігрів до 210˚С духовку. У форму для випічки викласти акуратно охолоджене тісто і руками розподілити його по формі. Поставити форму з тістом в духовку і випікати протягом 15 хвилин, поки воно не набуде золотисто-коричневий колір.
  6. Перед тим як викладати начинку, корж пирога повинен трохи охолонути. Як тільки це відбудеться на нього можна викладати мигдальний крем. Поверх крему потрібно красиво розкласти скибочки нектаринів, а між ними – ягоди малини.
  7. Поставити пиріг в духовку, знизити температуру в ній до 190˚С і залишити блюдо випікатися на 30-35 хвилин. Приготований десерт дістати з духовки й дати йому трохи охолонути. Пиріг трохи промазати зверху абрикосовим джемом і перед подачею на стіл доповнити улюбленим морозивом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Груші в сиропі з імбирного чаю з лимоном

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close