Випічка і ДесертиСолодка випічка

Пиріг з малиною і ревенем

Стебла ревеню — відмінний компонент для смачної начинки до пирога, особливо якщо змішати їх з ягодами малини. Начинка виходить ароматною з приємною кислинкою, яку чудово доповнює апельсиновий сік і цедра. Зваріть її з додаванням невеликої кількості крохмалю для загустіння і викладіть на розкатаний пласт пісочного тіста, щоб спекти смачну італійську кростату. Це відкритий пиріг в сільському стилі. При його приготуванні не потрібні особливі навички, начинка просто накривається краями тіста, і пиріг відправляється в духовку. У рецепті дано кількість інгредієнтів на тісто для двох пирогів. Можна спекти відразу два, подвоївши обсяг начинки, або половину тіста заморозити.

Інгредієнти:

  • Борошна вищого сорту 2 стакани
  • Солі 0,5 чайної ложки
  • Дуже холодного вершкового масла 220 грамів, нарізаного кубиками по 1 см
  • Крижаної води 1/4 стакана
  • Кукурудзяного крохмалю 1/4 стакана
  • Свіжого ревеню 4 стакани, нарізаного шматками по 1 см (0,6 кг)
  • Свіжої малини 170 грамів
  • Цукру-піску 2/3 стакана
  • Тертої цедри апельсина 1 чайна ложка
  • Свіжовичавленого апельсинового соку 1/4 стакана
  • 1 велике яйце, збите з 1 столовою ложкою води, щоб змастити тісто
  • Цукор Демерара

Приготування:

  1. У чаші кухонного комбайна зі сталевим лезом змішайте борошно, цукор-пісок і сіль. Збийте кілька разів на імпульсному режимі.
  2. Додайте вершкове масло і ретельно перемішайте пальцями, щоб покрити кожен кубик масла борошном. Збийте на імпульсному режимі 12-15 разів, або поки кожен шматок масла не стане розміром з горошину.
  3. Не зупиняючи комбайн, додайте крижану воду. Продовжуйте натискати кнопку, поки тісто не збереться в грудку. Викладіть на добре посипану борошном дошку, розріжте навпіл і сформуйте два диски. Загорніть в поліетиленову плівку і покладіть в холодильник приблизно на 1 годину. Добре загорніть другий шматок тіста і заморозьте його, якщо зараз не будете використовувати.
  4. У невеликій мисці змішайте 3 столові ложки води з кукурудзяним крохмалем.
  5. У великій каструлі з товстим дном змішайте ревінь, малину, цукор-пісок, цедру апельсина й апельсиновий сік. Варіть на середньому вогні 5-6 хвилин, поки не виділиться сік.
  6. Додайте кукурудзяний крохмаль, доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть 2 хвилини. Поставте в холодильник на 30 хвилин, щоб маса застигла.
  7. Розігрійте духовку до 220 °C.
  8. Застеліть деко пергаментним папером. На злегка посипаній борошном поверхні розкачайте тісто в коло діаметром 27-30 см і перекладіть на підготовлений лист.
  9. Викладіть на тісто суміш з малини й ревеню, відступаючи від країв 4 см. Поверніть тісто над начинкою, при необхідності злегка притискаючи.
  10. Змастіть тісто яйцем, посипте цукром Демерара і випікайте 30-35 хвилин, поки пиріг не підрум’яниться і начинка не загусне.
  11. Дайте охолонути протягом 30 хвилин і подавайте теплим або кімнатної температури.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сочники з яблуками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close