Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Пиріг з куркою і кабачками

Зазвичай я готую цей пиріг з молодим горошком і кабачками. Але сезон овочів ще не почався, тому я буду використовувати заморожені овочі й консервований горох.

Цю випічку я готую часто. Пісочна основа і заливка незмінні, а ось начинка може бути будь-яка. Кажуть, що кіш так і був придуманий, коли з решти продуктів і тіста пекли ситний пиріг.

Інгредієнти:

Для заливки:

  • Яйця курячі 2 штуки
  • Яєчний білок 1 штука
  • Вершки 10% 100 мілілітрів
  • Мускатний горіх 1 щіпка
  • Сир твердий 100 грамів

Для начинки:

  • Кабачки 1 кілограм
  • Філе куряче відварене 1 штука
  • Горошок консервований 125 грамів
  • Часник 2 зубчики
  • Кріп 0,5 пучка
  • Оливкова олія 2 столові ложки

Для тіста:

  • Вершкове масло 120 грамів
  • Яєчний жовток 1 штука
  • Борошно пшеничне 200 грамів
  • Вода 1 столова ложка

Приготування:

  1. Перетерти масло з борошном, додати жовток і замісити тісто.
    Якщо буде сильно розсипчасте, додати 1 столову ложку холодної води й добре вимішати. Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
  2. Якщо ви, як і я, використовуєте заморожені кабачки, то їх потрібно розморозити, дати стекти зайвій рідині і відправити на сковорідку тушкуватися: приблизно 10 хвилин. Попередньо налити оливкову олію на сковорідку.
  3. Свіжі овочі потрібно порізати кубиками й відправити на сковороду з розігрітою олією.
  4. Відварене куряче філе нарізати шматочками й відправити до кабачків. Тушкувати все разом 5 хвилин.
  5. Посолити, поперчити.
  6. Додати до курки з кабачками горошок і дрібно нарізаний кріп. Все акуратно перемішати.
  7. Тісто дістати з холодильника, тонко розкачати й викласти у форму. Зробити проколи виделкою і відправити в холодильник ще на 10 хвилин.
  8. Для заливки збити яйця, вершки. Посолити, поперчити й додати мускатний горіх.
  9. На тісто поставити вантаж і відправити запікатися в духовку, розігріту до 200 °C на 15 хвилин.
  10. Потім зняти вантаж і допекти ще 10 хвилин.
  11. Змішати заливку з начинкою.
  12. Викласти начинку на основу.
  13. Посипати тертим сиром.
  14. Випікати до готовності при температурі 180 °C протягом 20 хвилин.

Залежно від особливостей вашої духовки час запікання може бути іншим.
Подавати кіш як самостійну страву або як доповнення до перших страв.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріг з червоною рибою і шпинатом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close