Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Пиріг з грибами на кефірі

Приготуємо простий у виконанні, але дуже смачний і апетитний пиріг з грибами й зеленою цибулею. Його можна подати навіть до чаю або кави.

Всім, хто захоче пекти заливні пироги, дуже рекомендую записати у свою кулінарну книгу рецепт тіста цього заливного пирога. Начинка може бути будь-якою, але тісто не підведе. Пиріг виходить дуже м’який, ніжний і високий. Замість глив можна взяти й інші лісові гриби. Від того, які гриби ви будете використовувати, багато в чому залежить і смак пирога.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір жирністю 3,2% 500 мілілітрів
  • Борошно пшеничне в/с 300 грамів
  • Яйця курячі 3 штуки
  • Цукор-пісок 1 столова ложка
  • Сода харчова 0,5 чайної ложки
  • Сіль 1 чайна ложка

Для начинки:

  • Гриби гливи 300 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Часник 3 зубчики
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Олія соняшникова 2 столові ложки
  • Сіль 0,75 чайної ложки

Приготування:

  1. Цибулину очистити й подрібнити.
  2. Часточки часнику очистити від сухої оболонки й дрібно порубати.
  3. Гриби вимити, обсушити й дрібно порізати.
  4. Пір’я зеленої цибулі вимити в холодній проточній воді, обсушити й нарізати тонкими кільцями.
  5. Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією й обсмажити до м’якості й легкого рум’янцю.
  6. До цибулі додати подрібнені гриби й часник.
  7. Все перемішати й тушкувати до повного випаровування соку.
  8. До грибної маси додати зелену цибулю і сіль.
  9. Начинку тушкувати на сковороді близько 4-5 хвилин і остудити.
  10. У просторій мисці з’єднати кефір, яйця, цукор і сіль.
  11. Суміш злегка збити до отримання однорідної маси.
  12. Додати просіяне борошно, змішане з содою.
  13. Змішуємо тісто. Воно повинно бути рідкуватим, як на оладки.
  14. У місткість для запікання, у мене силіконова, вилити половину тіста.
  15. Силіконові форми нічим не змащувати. Якщо ж посуд металевий, керамічний або скляний, то попередньо потрібно змастити його олією.
  16. Залити начинку тістом, що залишилось так, щоб воно повністю покрило грибну масу.
  17. Місткість поставити в духовку, розігріту до температури 180 °C.
  18. Якщо ж використовується керамічний або скляний посуд, то ставити його треба спочатку тільки в холодну духовку, а потім вже включати її на потрібну температуру.
  19. Час випікання залежить від особливостей вашої духовки й від використовуваного посуду. У мене в силіконовій формі пиріг випікався рівно 1 годину.
  20. Пиріг злегка остудити у формі, а потім вийняти й накрити рушником на 10 хвилин. Після цього можна розрізати його на порції.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тортилья із пшеничного борошна

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close