Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Пиріг з грибами й цибулею порей

Сьогодні приготуємо кіш з грибами й цибулею порей. Кіш — це відкритий пиріг традиційно з несолодкою начинкою. Хрустка пісочна основа, чудовий аромат грибів і сирний тандем не залишать байдужим нікого.

Пиріг готується на пісочному тісті, рецепт тіста можна використовувати будь-який, який у вас виходить. А ось з начинкою можна експериментувати до безкінечності. Сьогодні будемо пекти кіш з маслятами, але можна брати будь-які лісові гриби або печериці, гливи.

Заливку для пирога можна готувати виключно сметанною. Але якщо хочете урізноманітнити смак і зробити його більш вишуканим, приготуйте сирну. Тут в рецепті використаний м’який сирний крем з нейтральним смаком, він надає заливці вершковий смак, два види твердого сиру надають пирогу більш пікантний і гострий смак.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне 100 грамів
  • Вершкове масло 50 грамів
  • Сметана 1,5 столової ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Розпушувач тіста 0,5 чайної ложки

Для начинки:

  • Гриби 500 грамів
  • Цибуля порей 1 штука
  • Яйця курячі 3 штуки
  • Сметана 2 столові ложки
  • Сир сирний 150 грамів
  • Сир адигейський 100 грамів
  • Сир пармезан 50 грамів
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Олія 2 столові ложки

Приготування:

  1. Приготуємо пісочне тісто. Вершкове масло розтопити й додати в нього всі інші інгредієнти для тіста. Добре все перемішати й вимісити тісто.
  2. Тісто має вийти щільним і однорідним. Загорнути тісто в пакет або харчову плівку і помістити в холодильник на півгодини.
  3. Тісто тонко розкачати.
  4. Перенести тісто у форму, сформувати красиві бортики й дно, наколоти виделкою.
  5. На тісто застелити пергаментний папір і висипати що не будь важке. Як вантаж підійдуть монетки, крупа, бобові та керамічні кульки.
  6. Випікати тісто приблизно 10-15 хвилин з вантажем при температурі 180 °C. Потім прибрати вантаж і папір і пропекти ще хоча б 10 хвилин.
  7. Приготуємо начинку. Білу частину цибулі порею нарізати кільцями або дрібніше. Цибулю обсмажити на олії до легкого коричневого відтінку і зняти з пательні.
  8. Замість цибулі порею можна використовувати звичайну цибулю або шалот.
  9. Гриби нарізати великими шматочками обсмажити майже до готовності.
  10. Смажити на олії на досить сильному вогні, щоб вся рідина випарувалася.
  11. Приготуємо заливку. Для цього потрібно з’єднати в мисці яйця, сирний сир, натерті тверді сири, сметану і нарізану зелену цибулю.
    Можливо, сметани потрібно буде додати трохи більше. Потрібно домогтися щоб заливка була не надто густа.
  12. Якщо ви використовуєте несолоні сири для начинки, то її буде необхідно додатково посолити.
  13. На пропечене тісто викласти цибулю і гриби, потім заливку. Випікати при 180 °C близько 30 хвилин або поки заливка не почне коричневіти.
  14. Готовий кіш з грибами й цибулею пореєм найкраще подавати в холодному вигляді через кілька годин після приготування.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Піта з цільнозерновим борошном

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close