Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Пиріг з червоною рибою і шпинатом

Ніжний пиріг з червоною рибою і шпинатом запам’ятається своєю кремовою текстурою й ідеальним поєднанням смаків! До того ж цей пиріг складається з дуже корисних продуктів, таких як шпинат і червона риба. А ніжне тісто готується з додаванням сиру.

Я приготувала пиріг з сьомгою, але його можна з успіхом готувати з будь-якої жирної червоної риби: лосося або горбуші. Він буде смачним і соковитим. Шпинат можна взяти як свіжий, так і заморожений.

Тісто на основі сиру виходить розсипчастим і дуже ніжним, воно універсальне і може підійти, як для солодкої, так і солоної випічки. Таке тісто можна запікати в духовці або смажити на сковорідці. Приготувати тісто зможе навіть новачок: просто змішайте всі інгредієнти й охолодіть.

Інгредієнти:

Для начинки:

  • Філе червоної риби 250 грамів
  • Яйце куряче 3 штуки
  • Вершки 10-15% 150 мілілітрів
  • Сир твердий 150 грамів
  • Шпинат 1 пучок
  • Мускатний горіх 0,25 чайної ложки
  • Сіль 0,25 чайної ложки

Для тіста:

  • Масло вершкове 80 грамів
  • Борошно пшеничне 200 грамів
  • Сир 100 грамів
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Розпушувач 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Масло розтерти з борошном до однорідної маси. Додати сіль, розпушувач і сир.
  2. Вимісити тісто і прибрати в холодильник на 20 хвилин.
  3. Філе риби нарізати кубиками.
  4. Шпинат нарізати тонкими смужками.
  5. Можна використовувати заморожений шпинат. Зазвичай він вже подрібнений перед заморожуванням.
  6. Вам необхідно акуратно розморозити його так, щоб вся вода стекла і не потрапила в пиріг.
  7. Форму змастити вершковим маслом. Тісто вийняти з холодильника і розподілити по формі для випікання, зробивши невеликі бортики для пирога.
  8. Викласти шпинат, зверху шматочки риби. Посолити, поперчити.
  9. Натерти сир на крупній тертці. У мисці змішати сир з яйцями й вершками.
  10. Розмішати до однорідної маси, додати мускатний горіх, за бажанням – поперчити.
  11. Вилити масу з яєць з сиром на пиріг.
  12. Випікати пиріг в розігрітій до 185 ºС духовці 40 хвилин. Пиріг з червоною рибою зі шпинатом можна подавати як гарячим, так і холодним.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирні пиріжки з зеленою цибулею і рисом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close