Випічка і ДесертиСолодка випічка

Пиріг Мрія з яблуками

Розсипчасте пісочне тісто і повітряна білково-яблучна начинка – ідеальне поєднання для домашніх пирогів.

Ніяких складнощів в приготуванні цього десерту, ніяких проблем з інгредієнтами – вони є в будь-якому магазині. Такий яблучний пиріг зробить і початківець кулінар, і навіть школярка. Щоб пиріг вийшов смачніше, краще використовувати кислі яблука, а кращий сорт – «Антонівка звичайна». Для економії вершкове масло можна замінити вершковим маргарином.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне 2 стакани
  • Жовтки яєчні 3 штуки
  • Масло вершкове 200 грамів
  • Цукор-пісок 5 столових ложок
  • Цукор ванільний 10 грамів
  • Сода харчова 0,5 чайної ложки
  • Сіль 1 щіпка

Для начинки:

  • Білки яєчні 3 штуки
  • Цукор-пісок 3 столові ложки
  • Яблука кисло-солодкі 3 штуки

Приготування:

  1. Для приготування тіста до жовтків додати цукор. Суміш ретельно розтерти.
  2. До жовткової маси додати розм’якшене масло, харчову соду, погашену оцтом, і ванільний цукор.
  3. Все дуже добре перемішати до утворення однорідної маси.
  4. Всипати просіяне борошно. Замісити тісто, відокремити від шматка п’яту частину, загорнути в поліетилен і покласти в морозильну камеру холодильника.
  5. Деко або форму змастити маслом і обсипати панірувальними сухарями або манною крупою. Щоб пиріг було легше витягти з форми, не поламавши, з паперу для випічки вирізати смужки шириною 4 см і такої довжини, щоб ними зручно було підняти виріб.
  6. Тісто, що залишилось розкачати в прямокутний пласт і перенести на деко-форму.
  7. Для начинки яблука очистити й натерти на крупній тертці.
  8. Білки збити в міксері, а потім, не припиняючи збивання, порціями вводити цукор.
  9. До білків дуже обережно додаємо терті яблука.
  10. Начинку добре вимішати лопаткою. Отриману суміш викласти на пласт тіста і розрівняти.
  11. Тісто з морозилки натерти на крупній тертці.
  12. Поверх начинки посипати натертим тістом.
  13. Деко поставити в духовку, розігріту до температури 180 °C, і випікати протягом 40-60 хвилин.
    Час випікання залежить від можливостей вашої духовки. Пиріг повинен підрум’янитися.
  14. Готовий виріб злегка остудити, за допомогою смужок вийняти з форми й покласти на кондитерську решітку для охолодження. При подачі порізати на порції.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пісний кавовий пряник з курагою і горіхами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close