Випічка і ДесертиПечиво

Пряники на меду

Місяць чекати? Не біда – випробувавши одного разу, полюбиш назавжди!
Пряники на меду, завдяки тому, що тісто визріває і ферментує тривалий період володіють незвичайним екзотичним смаком. Простий ранковий чай з ними перетворюється на справжню церемонію. До речі, і бажані прянощі можна домогтися за своїм смаком, вибравши для цього свої улюблені спеції – аж до червоного перцю. Аналогічно цьому також і в наповненні тіста можна використовувати відповідні улюблені продукти. Наприклад, родзинки, цукати або сухофрукти. Відповідно, так само і глазур!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Мед 200 грамів
  • Житнє борошно 260 грамів
  • Вершкове масло 50 грамів
  • Сметана 50 грамів
  • Сода харчова 8 грамів
  • Мак харчовий 60 грамів
  • Кориця на смак
  • Бадьян за смаком

Глазур:

  • Цукор 200 грамів
  • Вода 100 мілілітрів

Приготування:

Поглянувши на рецепт, напевно, найперше і важливе питання, що спадає на думку – чому ж саме 30 днів необхідно для приготування такої, на перший погляд, простої страви? Відповім у двох словах – основний час приготування тісто просто лежить в прохолодному приміщенні й зріє, в ньому відбуваються процеси ферментації. Смак чудовий і абсолютно незвичайний. До речі, це дуже давній спосіб приготування пряника – його знали колись ще стародавні єгиптяни й римляни. Що ж, відкрию вам свій секрет приготування.

  1. Розтоплюємо мед на водяній бані, гріємо його після закипання води протягом 15 хвилин. Просіваємо борошно, перекладаємо в більшу місткість. Виливаємо в борошно мед, замішуємо тісто. Муки може знадобитися трохи більше в залежності від її якості. Додавайте стільки, скільки потрібно, щоб тісто було досить пружним.
  2. Формуємо з тіста кулю, кладемо на дно миски, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 1 місяць. Найкраще розташувати його в самому низу холодильника.
  3. Місяць пройшов – дістаємо тісто і залишаємо його на добу при кімнатній температурі, щоб воно нагрілося. Додаємо до тіста спеції, мак і вершкове масло (воно має бути м’яким, але не розтопленим). Змішуємо соду зі сметаною і також додаємо в тісто. Все перемішуємо, тісто має бути м’яким по консистенції, липнути до рук.
  4. Вологими руками формуємо пряники, викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Можна пергамент додатково змастити невеликою кількістю рослинної олії.
  5. Ставимо деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, не більше. Пряники повинні бути м’якими, а в міру остигання вони затвердіють.
  6. Поки пряники печуться, приготуємо глазур. Для цього з’єднуємо воду з цукром, доводимо до кипіння і варимо до загустіння (крапля не повинна втрачати форму).
  7. Поливаємо пряники глазур’ю, склавши в глибоку місткість. Перемішуємо, щоб глазур була з усіх боків. Даємо глазурі застигнути й подаємо до чаю 🙂

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Чурос

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close