Випічка і ДесертиПечиво

Просте печиво без яєць

Розсипчасте солодке печиво, швидко і смачно!
Просте печиво без яєць готується з додаванням теплого молока. А вершкове масло бажано додавати в розм’якшеному, але не в розтопленому вигляді. Консистенція тіста виходить липкою і в’язкою, тому її зручно відсаджувати на деко за допомогою кондитерського мішка. Під час випікання печиво не розпливається, лише трохи збільшується в розмірі. Таке розсипчасте печиво можна подавати до столу з чашкою чорного або зеленого чаю, топленим молоком або киселем.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 195 грамів
  • Вершкове масло 120 грамів
  • Молоко 60 мілілітрів
  • Цукор 5 столових ложок
  • Ванілін за смаком

Приготування:

  1. Необхідно підготувати всі інгредієнти. Вершкове масло порізати на шматочки, і помістити в залізну місткість. Поставити на мінімальний вогонь і злегка підігріти. Розмішати ложкою, щоб масло стало м’яким.
  2. У велику миску просіяти 2/3 частини пшеничного борошна. Викласти вершкове масло в борошно, розмішати з допомогою ложки. Якщо немає масла, то його можна замінити маргарином.
  3. Молоко так само підігріти в залізній місткості, або в мікрохвильовій печі. Налити в тісто молоко, перемішати масу до однорідного стану.
  4. Тепер насипати в тісто цукор і ванілін на кінчику ножа. Додати решту борошна і перемішати ложкою до утворення липкої, але густої консистенції. За бажанням можна використовувати цукрову пудру, а замість ваніліну можна додавати будь-яку есенцію або цедру цитрусових.
  5. Включити духовку, розігріти до температури 180 градусів. Підготувати деко з пергаментним папером. В кондитерський мішок набрати тісто, видавити на деко у вигляді фігурок будь-якої форми.
  6. Печиво випікається в духовці приблизно 15-20 хвилин. Вимкнути духовку, дістати деко і перенести печиво на тарілку. Остудити й подати до столу в теплому вигляді з чаєм або кавою.

Таке печиво дуже важливо не пересушити, щоб воно залишилося пісочним і не твердим. Тому не можна залишати його ні в духовці, ні на гарячому деку. З тістом дуже зручно працювати, розмішується воно ложкою, тому не потрібно використовувати міксер. Вироби не розпливаються під час нагрівання в духовці, і виходить дуже смачне печиво. Таку випічку можна давати дітям до школи, брати з собою на роботу або в гості.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Домашні сирні крекери

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close