АмериканськаВипічка і ДесертиКухні світуЧізкейки

Полуничний чізкейк без випічки

Цей полуничний чізкейк є справжнім втілення весни. Легкий, ніжний і неймовірно смачний!

На полицях магазинів вже почали з’являтися перші ягоди дуже смачної й ароматної полуниці. Не скористатися цим інгредієнтом для приготування різноманітних десертів було б не розумно. Солодощі з полуницею красиві, ароматні й корисні. До того ж вони радують око і піднімають настрій.

Цей чудовий рецепт полуничного чізкейку має ніжну і повітряну консистенцію. Готувати його одне задоволення, адже він не вимагає від господині дорогих інгредієнтів і особливих витрат часу. Побалуйте гостей і близьких оригінальним сезонним десертом. Таке кулінарне творіння точно не залишиться без уваги.

Інгредієнти:

  • Пісочне печиво 200 грамів
  • Вершкове масло 100 грамів
  • Желатин 2 чайні ложки
  • Жирні вершки 300 мілілітрів
  • Вершковий сир 400 грамів
  • Цукор 200 грамів
  • Полуниця 400 грамів
  • Ванілін 1 чайна ложка
  • Яєчні білки 4 штуки
  • Цукрова пудра 240 грамів

Приготування:

  1. Пісочне печиво помістити в блендер і ретельно перебити до дрібної крихти. Додати в нього вершкове масло і повторно збити вміст блендера до однорідної консистенції.
  2. Дістати форму для випічки діаметром не менше 22 см і покрити її пергаментом. Викласти в неї перебиту в блендері масу з пісочного печива і вершкового масла.
  3. За допомогою ложки вирівняти шар і придавити його, щоб став щільним. Помістити форму в холодильник і залишити там на деякий час.
  4. Замочити желатин у воді протягом 5 хвилин. Місткість з желатином поставити на водяну баню і тримати там до повного розчинення частинок. Після желатин остудити й відставити убік.
  5. У миску викласти вершковий сир, додати в нього цукор, ваніль і полуницю. Перебити вміст миски блендером до однорідного стану.
  6. Жирні вершки змішати з желатином і збити до утворення стійких піків. Щоб вершки добре збились, вони повинні бути охолодженими. Крім того, охолодженими повинні бути також місткість для збивання і віночок, за допомогою якого і буде виконуватися збивання маси.
  7. Додати вершки з цукром в суміш з полуниці й вершкового сиру. Гарненько перемішати інгредієнти до утворення однорідної структури. Дістати з холодильника форму з пісочним печивом і вилити в неї полунично-сирну масу.
  8. Поставити блюдо назад в холодильник і залишити там як мінімум на 4 години.
  9. Приступити до приготування безе. Відокремити яєчні білки від жовтків. Додати до білків цукрову пудру і ретельно перемішати масу до повного розчинення цукру. Текстура готового безе повинна бути гладкою і без маленьких крупинок цукру.
  10. Дістати з холодильника чізкейк з полуниці. Акуратними рухами витягнути з нього пергаментний папір. Взяти кондитерський мішок і заповнити його меренгою.
  11. Поверх полуничного чізкейку красивими піками сформувати шар меренги. Для отримання рум’яної скоринки обпалити меренгу полум’ям за допомогою кулінарного пальника. При відсутності в будинку пальника полуничний чізкейк можна покрити збитими вершками.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close