Інші солодощіВипічка і Десерти

Полунично-сливовий джем

Час: 45 хвилин
Складність: легко
Кількість: 2 (250 мл) банки

Інгредієнти:

  • Порізаних кубиками темно-червоних слив 450 грамів
  • Розрізаної на чотири частини полуниці 450 грамів
  • Цукру 3/4 стакана
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка
  • Кориці 1/2 чайної ложки
  • Сік 1 лимона
  • Меду 1/3 стакана

Приготування:

  1. Змішати в мисці сливи, полуниці, цукор, ванільний екстракт, корицю і лимонний сік. Накрити й дати відстоятися протягом 2 – 6 год. Перекласти суміш у велику сковороду.
  2. Додати мед і готувати при помірно-високій температурі, зрідка перемішуючи, до тих пір, поки суміш не стане густою, (перевірити температуру суміші за допомогою термометра, температура повинна бути 105 С.) не більше 30 хв.
  3. Заповнити стерилізовані банки джемом, залишивши зверху 12 мм вільного простору. Потім закрити банки кришками й поставити в каструлю з киплячою водою на 15 хв.
  4. Подавати джем з підсмаженими тостами або ванільним морозивом.
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close