Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Піта з цільнозерновим борошном

Готуємо піту з цільнозерновим борошном в духовці.

Піта — це хлібний коржик з прісного тіста, її головною відмінною рисою є кишенька, яка утворюється в процесі випікання.
Щоб вийшла правильна кишенька дуже важливо дотримати технологію випікання цього хліба. Розкатані сирі коржі потрібно викладати на гаряче деко і випікати не більш 4-5 хвилин в максимально розігрітій духовці. Тоді тісто розшарується і всередині утворюється порожнина, своєрідна кишеня.

Коржик піта просто створена для того, щоб начинити її хумусом, фалафель, салатом, м’ясом, рибою, котлетою і заправити вашим улюбленим соусом.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 1 сорт 200 грамів
  • Борошно пшеничне цільнозернове 150 грамів
  • Дріжджі сухі 2 чайні ложки
  • Вода тепла 200 мілілітрів
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Розвести дріжджі в 100 мілілітрах теплої води.
    Вода повинна бути близько 40 ºС.
  2. Коли дріжджі розійдуться, додати 1 чайну ложку цукру, розмішати.
  3. Накрити миску з опарою вологим рушником і прибрати в тепле місце без протягів на 30 хвилин.
  4. Через 30 хвилин додати в опару 200 грамів борошна першого сорту.
  5. Потім влити воду, що залишилася.
  6. Додати 150 грамів цільнозернового борошна, розмішати.
  7. Додати 2 столові ложки оливкової олії й замісити туге, не липнучи до рук тісто.
  8. Тісто акуратно вимісити протягом 5 хвилин. Скачати з тіста кулю і покласти в змащену олією миску, накрити вологим рушником і прибрати в тепле місце на 2 години.
  9. Через 2 години розімнути тісто і розділити на 9 рівних частин. Кожну частину скачати в кулю, накрити рушником і залишити на 15 хвилин.
  10. Через 15 хвилин розкачати кожну кулю в корж товщиною в 5 міліметрів.
    Важливо розгортати акуратно, не тиснути сильно на тісто, щоб з нього не вийшов газ.
    Розкатані коржі накрити рушником і залишити підходити на 30 хвилин.
  11. Духовку розігріти разом з листом для випічки до 250 ºС. Випікати піту не більш 4-5 хвилин.
    Піти повинні залишитися блідими.
  12. Готові піти викладати на рушник. Зверху накрити ще одним злегка вологим рушником і залишити до повного охолодження.
  13. Остиглі піти розрізати уздовж. В кишеньку, що утворилась покласти начинку.
    Дуже смачно начиняти піту хумусом і салатом. Виходить ситне і корисне блюдо.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з яловичиною та яйцем в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close