Випічка і ДесертиСолодка випічка

Пісочний лимонний пиріг

Пісочний лимонний пиріг — це м’яка, розсипчаста випічка. Приємна кисло — солодка начинка надає пирогу особливий смак і аромат.

Інгредієнти:

  • Цукор 240 грамів
  • Куряче яйце 2 штуки
  • Масло вершкове 130 грамів
  • Сода харчова 1 чайна ложка
  • Оцет 1 чайна ложка
  • Борошно пшеничне 3 склянки
  • Лимон 1 штука

Приготування:

  1. Для приготування цього пирога змішуємо міксером одне яйце і двісті грамів цукру. Збиваємо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
  2. Додаємо в яєчно-цукрову масу сто грамів розм’якшеного вершкового масла і продовжуємо перемішувати, поки маса не стане однорідною.
  3. Поки замішується ці інгредієнти, добре промиваємо лимон під гарячою водою, насухо його витираємо й обережно зчищаємо цедру, не зачіпаючи білу частину, яка може гірчити.
  4. Лимон розрізаємо на дві частини, вичавлюємо з нього сік і проціджуємо через дрібне сито, щоб позбутися від кісточок і м’якоті.
  5. У тісто додаємо соду, гашену оцтом. Соду можна замінити на одну чайну ложку розпушувача тіста.
  6. Перекладаємо в тісто лимонну цедру і всипаємо борошно. Вручну замішуємо м’яке, яке не липне до рук тісто. Прибираємо його на деякий час в холодильник.
  7. Приготуємо крем. У невелику каструлю розбиваємо яйце, кладемо сорок грамів цукру і злегка перемішуємо.
  8. Вливаємо лимонний сік і ставимо на середній вогонь.
  9. Варимо, не перестаючи перемішувати, хвилин десять, поки крем не загусне.
  10. В трохи остиглий крем кладемо тридцять грамів вершкового масла і перемішуємо до однорідного стану.
  11. Від тіста відокремлюємо одну третю частину. Більшу його частину викладаємо у форму для випічки, приминаємо руками й формуємо бортики висотою приблизно один — півтора сантиметра. Щоб тісто не здувалося під час випікання, проколюємо його в декількох місцях виделкою.
  12. На тісто перекладаємо крем і акуратно розрівнюємо ложкою. Якщо ви хочете, щоб начинка була товстіша, то лимонного крему можна зробити більше, відповідно збільшивши у два або три рази кількість інгредієнтів для крему.
  13. Частину тіста, що залишилася прокручуємо через м’ясорубку або натираємо на дрібній тертці. Посипаємо отриманою крихтою верх пирога.
  14. Ставимо пиріг в прогріту до 180 – 200 градусів духовку і випікаємо хвилин п’ятнадцять — двадцять, поки пиріг злегка не підрум’яниться. Важливо не перетримати пиріг в духовці, а то він вийде жорстким.
  15. Подавати до столу пиріг можна як в теплому, так і в холодному вигляді.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пісочний пиріг з яблуками, грушами й родзинками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close