Випічка і ДесертиСолодка випічка

Пісний лимонний пряник з горіхами й цукатами

Для приготування випічки можна використовувати сироп від чорничного або ожинового варення.

Інгредієнти:

  • Борошно 300 грамів
  • Цукор 120 грамів
  • Горіхи подрібнені 100 грамів
  • Цукати 100 грамів
  • Родзинки 100 грамів
  • Какао-порошок 50 грамів
  • Сода 5 грамів
  • Олія соняшникова 50 мілілітрів
  • Сироп 50 мілілітрів
  • Лимон ½ штуки
  • Цукрова пудра 1 столова ложка

Приготування:

  1. Зробити сироп з варення: покласти варення в сито, дати стекти сиропу.
  2. Влити воду в невеликий сотейник, всипати цукор пісок, поставити на плиту. Прогріти, помішуючи, до розчинення цукру.
  3. Трохи остудити, влити сироп з варення, соняшникову олію, перемішати.
  4. Нарізати дрібно добре промитий лимон, перекласти в чашу блендера, порубати в кашу, додати в сотейник.
  5. Пшеничне борошно перемішати з харчовою содою і какао-порошком.
  6. Суміш всипати в сотейник порціями, додати цукати, подрібнені горіхи.
  7. Форму змастити олією, вилити тісто, розрівняти мокрою лопаткою.
  8. Поставити виріб в духовку на 30 хвилин, температура випікання – 180 градусів. Готовність випічки перевірити зубочисткою.

Порада

Випічку можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріг з гарбуза з манкою і корицею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close