Випічка і ДесертиПечиво

Печиво з рідкою начинкою

У непримітному на перший погляд печиві знаходиться неймовірно смачна шоколадно-горіхова паста, яка при розкушуванні випливає апетитною масою. Начинка попередньо заморожується, завдяки чому з нею стає легше працювати. Якщо ж тісто буде занадто липким, спробуйте додати в нього 1/4 стакана борошна або 1/2 стакана какао-порошку (для більш насиченого шоколадного смаку).

Інгредієнти:

  • Борошна вищого сорту 2 й 1/4 стакана
  • Дрібної солі 1 чайна ложка
  • Розпушувача 1/2 чайної ложки
  • Соди 1/2 чайної ложки
  • Коричневого цукру 1,5 стакана
  • Вершкового масла 165 грамів, кімнатної температури
  • 2 великих яйця
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка
  • 3/4 стакана шоколадно-горіхової пасти, наприклад, «Нутелла»

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте віночком борошно, сіль, розпушувач і соду.
  2. Збийте коричневий цукор з вершковим маслом в іншій великій мисці електричним міксером на середньо-високій швидкості до легкої блідої консистенції (приблизно 4 хвилини). Додайте яйця по 1 за раз, збиваючи після кожного введення, щоб змішати. Вмішайте ванільний екстракт.
  3. Зменште швидкість до середньої, всипте суміш з борошном і збивайте до об’єднання.
  4. Розділіть тісто на 18 рівних частин, приблизно по 2 столові ложки кожна, і злегка роздушіть їх вологими руками. Покладіть по 2 чайній ложці охолодженої шоколадно-горіхової пасти в центр кожного кружечка, потім заліпіть тісто навколо начинки, щоб сформувати кульки. Охолодіть протягом 30 хвилин.
  5. Застеліть 2 дека пергаментним папером. Помістіть на кожен підготовлений лист по 6 охолоджених кульок з тіста, розміщуючи їх приблизно в 5 см один від одного.
  6. Тим часом розташуйте грати у верхній і нижній третині духовки, яку розігрійте до 150° С.
  7. Випікайте, перевертаючи деко в середині часу готування, поки печиво не стане золотистим по краях (приблизно 20 хвилин). Дайте йому охолонути протягом декількох хвилин на деках, потім проведіть на решітку або блюдо і при бажанні подавайте в теплому вигляді.
  8. Коли листи повністю охолонуть, спечіть на одному з них шість кульок з тіста, що залишилися. Дайте печиву злегка охолонути. Зберігайте печиво в контейнері, що щільно закривається при кімнатній температурі не довше 5 днів.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Печиво з цільнозернового борошна з яблуками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close