Випічка і ДесертиПечиво

Печиво на дріжджах з шоколадною глазур’ю

Досить цікаве і смачне печиво. Прикрасити його можна буденно, а можна по святковому настрою. Цікавим печиво роблять нотки лимона. Щоб печиво вийшло плоским, після викладання на деко його слід розрівняти задньою поверхнею ложки, змоченою водою. Додаючи сухі дріжджі в молоко, суміш потрібно збивати віночком. Важливо не перестаратися зі змішуванням не тільки сухих і мокрих інгредієнтів для тіста, але і різних видів борошна.

Інгредієнти:

Печиво:

  • Сухих дріжджів 1 столова ложка
  • Молока 1 стакан
  • Вершкового масла, кімнатної температури 250 грамів
  • Цукру 1,75 стакана
  • Ванільного екстракту 1/2 чайної ложки
  • Лимонного екстракту 1/4 чайної ложки
  • Борошна для випічки бісквіта 2,5 стакана (мука зі зниженою кількістю клейковини) *
  • Пшеничного борошна вищого ґатунку 2,5 стакана
  • Солі 1/2 чайної ложки

Ганаш:

  • Жирних вершків 33% 1,25 стакана
  • Темного шоколаду 450 грамів, рубаного
  • Білого шоколаду 450 грамів, рубаного

Приготування:

  1. Всипте сухі дріжджі в тепле або кімнатної температури молоко, дайте постояти 20 хвилин.
  2. Розігрійте духовку до 190 ° С.
  3. Збийте вершкове масло і цукор до легкої й пишної консистенції. Повільно введіть дріжджову суміш і екстракти, змішайте.
  4. В окремій мисці змішайте віночком обидва види борошна і сіль. Поступово введіть в приготовлену раніше суміш. Застереження: не змішуйте занадто довго, але при цьому стежте за тим, щоб маса була однорідною.
  5. Нанесіть на деко антипригарний спрей. Викладайте порції тіста за допомогою ложки на відстані 8-10 см один від одного. Випікайте до тих пір, поки краї не почнуть ставати коричневими (20-25 хвилин).
  6. Остудіть печиво до кімнатної температури перед декоруванням.
  7. Ганаш. Помістіть шоколад у 2 окремі миски: 1 для темного і 1 для білого. Доведіть до повільного кипіння вершки в 2 окремих каструлях. Вилийте першу каструлю вершків в темний, а другу в білий шоколад і дайте йому розтопитись. Збийте вінчиком до однорідності.
  8. Прикраса: поки ганаш ще злегка теплий, можете проявити фантазію.

Примітка * Борошно з низьким вмістом клейковини застосовується при випічці й містить крохмаль. Просійте 1 стакан пшеничного борошна, зачерпніть з нього 2 столові ложки й замініть на 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пряники на меду

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close