ІталійськаВипічка і ДесертиКухні світуПечиво

Печиво «Амаретто»

Печиво Амеретто від Джеймі Олівера відноситься до безглютенової випічки, крім цього воно прекрасно підійде для зимових свят. Повітряне і хрустке італійське печиво з вишуканим смаком мигдалю і лікеру Амаретто. Печиво готується тільки на основі меленого мигдалю, цукру і яєчного білка. При настільки мінімальному наборі продуктів і простоті приготування Амаретто виходять дуже смачними й зовсім не буденним. Їх смак ідеально поєднується з кавою. Його також можна використовувати в приготуванні інших десертів в якості прикраси або смакової добавки.

Інгредієнти:

  • Білок 4 великих яєць
  • Ультра дрібного цукру 350 грамів
  • Меленого мигдалю 350 грамів
  • Лікеру Амаретто 30 мілілітрів
  • Цукрової пудри
  • Вершкове масло для змазування

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170° C, змастіть маслом і застеліть пергаментом 2 дека.
  2. У мисці збийте яєчні білки до міцних піків. Акуратно вмішайте цукор, мигдаль і амаретто, щоб вийшла однорідна паста.
  3. За допомогою кондитерського мішка або чайної ложки викладіть на листи кульки тіста на відстані 2 см одне від одного.
  4. Випікайте в духовці 10-15 хвилин або до легкої золотистої скоринки. Перекладіть на решітку, остудіть і посипте цукровою пудрою. Подавайте до шоколадного фондю.

Тримайте ще цікавий рецепт: Просте печиво на кефірі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close