Випічка і ДесертиСолодка випічка

Паска на заварному тісті

Паска на заварному тісті виходить дуже м’якою, ніжною і смачною. Приготувати це пасхальне чудо можна за 1,5 години.

На мій погляд, основна перевага цієї паски полягає в тому, що і на другий, і третій день вона залишається такою ж по структурі, ніби її тільки що дістали з духовки. Іншими словами паска на заварному тісті довго не черствіє.

Сам процес приготування досить трудомісткий і не зовсім звичайний, оскільки крім опари ще потрібно приготувати й заварне тісто, але результат того вартий.

Інгредієнти:

  • Яйця 2 штуки
  • Ізюм 20 грамів
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Цукор 100 грамів
  • Свіжі дріжджі 10 грамів
  • Молоко 200 мілілітрів
  • Борошно пшеничне 500-600 грамів

Приготування:

  1. 150 мілілітрів молока вилийте в ківш, додайте 2,5 столової ложки борошна, перемішайте.
  2. Заваріть тісто протягом 45 секунд при постійному помішуванні. Тепер перелийте заварне тісто в миску і дайте йому охолонути.
  3. 50 мілілітрів молока підігрійте до теплого стану, додайте свіжі дріжджі й 1 чайну ложку цукру. Залиште опару на 10-15 хвилин.
  4. Тепер з’єднайте опару з заварним тістом, перемішайте.
  5. В окремих мисках збийте яєчні білки й жовтки. Додавши в обидві миски цукор, який розділіть навпіл.
  6. У тісто спочатку додайте збиті яєчні жовтки.
  7. Потім влийте розтоплене вершкове масло. Перемішайте.
  8. Потім викладіть білки, перемішайте.
  9. Тепер додайте борошно.
  10. Замісити тісто і залиште його на 40 хвилин в теплому місці.
  11. У тісто, що піднялося додайте родзинки, перемішайте. Розкладіть тісто у форми. На дно і з боків формочок викладіть пергаментний папір.
  12. Надішліть паски в розігріту до 200 ºС духовку на 30 хвилин.
  13. Готові паски змастіть глазур’ю прикрасьте цукровими квітами.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирні рогалики з мармеладом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close