Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Пампушки з часником і зеленню для борщу

Класика жанру – подача страви не зі скибочками хліба, а з часниковими булочками.

Інгредієнти:

  • Борошно 300 грамів
  • Молоко 1 склянка
  • Зелень 100 грамів
  • Часник 3 зубчики
  • Соняшникова олія 2 столові ложки
  • Цукор 1 столова ложка
  • Дріжджі 10 грамів
  • Вода 1 чайна ложка
  • Сіль ½ чайної ложки

Приготування:

  1. Борщ можна зробити пісним або на основі яловичого, курячого або свинячого бульйону.
  2. Для пампушок підігріти молоко, розчинити в ньому цукор пісок, дріжджі, сіль, трохи заздалегідь просіяного борошна, рослинна олія.
  3. Інгредієнти перемішати, накрити тканиною, дати постояти, щоб почали «працювати» дріжджі.
  4. У опару, що піднялась всипати борошно, замісити тісто, викласти в миску і поставити в тепле місце.
  5. Маса повинна збільшитися у два рази.
  6. Деко для випікання змастити олією.
  7. Тісто розімнути, сформувати кульки, викласти, залишити в теплі для вистоювання.
  8. Через п’ятнадцять хвилин поставити в духову шафу, пекти при температурі 200 градусів. Повинна вийти рум’яна кірочка.
  9. Випічку вийняти, накрити рушником, залишити на деякий час.
  10. Окремо в ступці розтерти сіль з часником і водою.
  11. Пампушки вмочити в соус.
  12. Посипати зеленню петрушки, кропу.

Поради

Перед випічкою булочки-пампушки можна змастити збитим яйцем.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пісні цибульні коржі на газованій воді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close