АмериканськаВипічка і ДесертиКухні світуЧізкейки

Німецький шоколадний чізкейк

Насичений і ніжний шоколадний чізкейк з начинкою і топінгом з хрустких карамелізованих горіхів пекан і кокосової стружки. До речі назва десерту не має відношення до Німеччини, він названий на ім’я Самюеля Германа, який розробив рецептуру спеціального темного шоколаду, який спочатку входив в рецепт знаменитого Німецького шоколадного торта, що є прототипом цього неймовірно смачного чізкейка.

Час: 2 год. 30 хв плюс час охолодження
Складність: легко
Порцій: 10 – 12

Інгредієнти:

Корж:

  • Крекеру Грехема з додаванням какао в тісто 9 штук
  • Вершкового масла кімнатної температури 6 столових ложок
  • Цукру 2 столові ложки
  • Солі 1/4 чайної ложки

Топінг:

  • Солодкої кокосової стружки 200 грамів (приблизно 2 ст.)
  • Горіхів пекан 1,5 стакана
  • Вершкового масла 165 грамів
  • 4 жовтки великих яєць
  • Цукру 1,3 стакана
  • Концентрованого молока 340 грамів
  • Ванільного екстракту 2 чайні ложки

Чізкейк:

  • Рубленого темного шоколаду 230 грамів
  • Вершкового крем-сиру кімнатної температури 700 грамів
  • Цукру 1 стакан
  • 3 великих яйця
  • Какао-порошку 1/4 стакана
  • Солі 1/2 чайної ложки
  • Сметани 1 стакан
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Встановіть решітки на середньому рівні в нижній третині духовки; розігрійте її до 170 ° С.
  2. Візьміть круглу роз’ємну форму діаметром 22 см і оберніть її зовні фольгою (дно і борт). Змастіть внутрішню частину форми кулінарним спреєм і застеліть дно пергаментним папером.
  3. Зробіть корж: подрібніть в блендері крекер Грехема, вершкове масло, цукор і сіль до утворення вологих крихт, протягом приблизно 1 хв. Рівномірно викладіть отриману масу на дно підготовленої форми, утрамбувати й сформуйте бортики висотою 0,6 см. Випікайте до хрусткого стану протягом 15 хв, вийміть з духовки й дайте повністю охолонути на решітці.
  4. Приготуйте топінг: застеліть 2 дека фольгою. Викладіть кокосову стружку на один лист і горіхи пекан – на інший. Запікайте стружку і горіхи 12-15 хвилин до зарум’янювання, перемішуючи стружку 1-2 рази в процесі запікання; дайте охолонути. Подрібніть горіхи пекан в блендері в крупну крихту; перекладіть їх в маленьку миску.
  5. Зробіть заварний крем: у великому сотейнику з’єднайте вершкове масло, яєчні жовтки, цукор, концентроване молоко і ваніль, киньте щіпку солі. Доведіть до кипіння і готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, близько 10 хв, суміш повинна уваритись і злегка карамелізуватись. Вмішайте в суміш рубані горіхи й 1,5 ст. кокосової стружки (стружку, що залишилася відкладіть для прикраси). Залиште охолоджуватися.
  6. Зробіть шоколадно-вершкову масу: візьміть глибоке деко, заповніть його наполовину водою і встановіть на нижній рівень духовки. Покладіть шоколад в спеціальний посуд і розтопіть його в мікрохвильовій печі інтервалами по 30 секунд. Перемішайте до повного розтоплення, остудіть, щоб він був злегка теплим. Очистіть блендер, помістіть туди вершковий крем-сир, цукор, яйця, какао-порошок і сіль і змішуйте близько 2 хв до однорідності, зіскрібаючи суміш зі стінок. Додайте розтоплений шоколад, сметану і ванільний екстракт, знову перемішайте блендером до однорідної маси.
  7. Приготуйте чізкейк: викладіть половину отриманої шоколадно-вершкової маси на корж; розрівняйте лопаткою. Далі викладіть рівномірним шаром близько двох третин заварного крему. Зверху викладіть шоколадно-вершкову масу, що залишилася і розрівняйте її. Встановіть на середній рівень духовки (прямо над листом з водою).
  8. Випікайте чізкейк приблизно 1 год – 1 год 15 хв, Поки краї не стануть щільними, при цьому середина повинна залишитися трохи рухомою. Остудіть до кімнатної температури, потім накрийте і поставте в холодильник мінімум на 8 годин або на ніч, чізкейк повинен повністю охолонути й стати щільним.
  9. Покрийте топінгом. Проведіть тонким ножем по краю чизкейка і зніміть борт рознімної форми. У мікрохвильовій печі розтопіть топінг, що залишився до м’якості протягом 30 секунд (умішайте туди 1-2 ст. л води для розм’якшення при необхідності). Розподіліть по поверхні чізкейку, посипте залишками кокосової стружки.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (3 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close