Випічка і ДесертиМорозиво і сорбети

Морозиво з лимонного курда

Англійська назва для морозива, приготованого за цим рецептом “ripple”, що означає «хвилястий». Так називають морозиво з різнокольоровими хвилястими прожилками фруктової, ягідної або шоколадної начинки. В ідеалі вам знадобиться морожениця, але можна приготувати десерт і без неї, найголовніше при додаванні помадки не перемішувати морозиво до однорідності, а залишити мармурові розводи кольору. Перед таким лимонним дивом не встоїть ні дитина, ні дорослий.

Час: 4 години 20 хвилин

Інгредієнти:

Морозиво:

  • Лимонного курда 3 стакани, рецепт нижче
  • Згущеного молока 300 мілілітрів
  • Сухого знежиреного молока 2 столові ложки
  • Ванільного екстракту 2 чайні ложки
  • Напівжирного 1,5% молока 2 стакани
  • Жирних вершків 33% 1/2 стакана
  • Охолодженої лимонної цедри 1 стакан

Лимонний курд:

  • Вершкового масла 1 стакан
  • Цукру 1 і 2/3 стакана
  • Дрібно натертої лимонної цедри 3 столові ложки
  • 4 великих яйця
  • Свіжого лимонного соку (з 4 лимонів) 1 стакан
  • Кукурудзяного крохмалю 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Лимонний курд. У каструлі змішайте вершкове масло, цукор і лимонну цедру, поставте на середній вогонь, поки масло повністю не розтопиться (цукор на цьому етапі до кінця розходитися не повинен). Збийте разом яйця, лимонний сік і кукурудзяний крохмаль і, перемішуючи, перелийте в каструлю з маслом. Продовжуйте розмішувати на середньому вогні, поки крем не загусне, до появи пухирців, близько 8 хвилин.
  2. Протріть крем через сито, накрийте харчовою плівкою, торкаючись до поверхні, і охолодіть спочатку до кімнатної температури. Потім поставте в холодильник.
  3. Морозиво. Для морозива збийте згущене молоко з порошком сухого молока і ванілі. Додайте до напівжирного молока, і збитих вершків.
  4. Перелийте суміш у мороженицю, згідно з інструкцією виробника, і перемішуйте майже до часу готовності. Кондитерський мішок наповніть лимонним курдом.
  5. На останній хвилині приготування додайте лимонний курд в мороженицю і зупиніть її, не доводячи до повного перемішування з морозивом (морозиво вийде з хвилястими лимонними прожилками). Викладіть морозиво в відповідну форму і поставте в морозильну камеру приблизно на 4 години. Подавайте, викладаючи кульки ложкою для морозива.
  6. Готове морозиво може зберігатися в холодильнику до 2 тижнів. Вихід: 4 стакани.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сорбет з ожиною в апельсинових чашечках

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close