Випічка і ДесертиМорозиво і сорбети

Домашнє морозиво зі шматочками ірису

Навіть без використання спеціальної морожениці можна приготувати дивовижно кавове морозиво з апетитними прошарками карамелі й хрусткими шматочками ірису. Основні компоненти морозива — згущене молоко і жирні вершки. Частина вершків змішується зі згущеним молоком і сухою розчинною кавою еспресо, а частина збивається в пишну масу, яка також акуратно вмішується в молочну масу, наповнюючи її безліччю повітряних бульбашок. Для карамельної начинки використовується десерт Дульсе-де-лече, який схожий на варене згущене молоко. Він вмішується акуратно так, щоб морозиво вийшло з мармуровими розводами й завитками. Дайте всій масі застигнути в морозильній камері й насолоджуйтеся.

Інгредієнти:

  • Згущеного молока з цукром 3/4 стакана
  • Сухої розчинної кави еспресо 2 столові ложки
  • Жирних вершків 1,5 стакана
  • Щіпка солі
  • Дульсе-де-лече 1/3 стакана
  • Шматочків ірису 1/3 стакана

Приготування:

  1. Збийте у великій мисці згущене молоко, розчинну каву, 1 столову ложку жирних вершків і сіль до отримання однорідної маси.
  2. В окремій великій мисці з міксером на середній швидкості збийте 1,5 стакана жирних вершків до утворення стійких піків, 1-2 хвилини.
  3. Вмішайте силіконовою лопаткою близько половини збитих вершків в суміш зі згущеного молока, потім вмішайте збиті вершки, що залишилися, поки не зникнуть всі білі розводи.
  4. Зверху невеликими гірками викладіть Дульсе-де-лече і посипте багатьма ірисками, відклавши окремо кілька чайних ложок.
  5. Проведіть лопаткою через всю суміш, щоб вийшли завитки.
  6. Викладіть суміш в місткість для заморозки розміром 22х12 см або 2-літрову форму для випічки.
  7. Покрийте гірками Дульсе-де-лече, що залишилась і посипте шматочками ірису; знову проведіть лопаткою через всю суміш, щоб вийшли завитки.
  8. Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в морозильну камеру мінімум на 6 годин або на ніч.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Морозиво з лимонного курда

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close