Домашнє морозиво зі шматочками ірису

Навіть без використання спеціальної морожениці можна приготувати дивовижно кавове морозиво з апетитними прошарками карамелі й хрусткими шматочками ірису. Основні компоненти морозива — згущене молоко і жирні вершки. Частина вершків змішується зі згущеним молоком і сухою розчинною кавою еспресо, а частина збивається в пишну масу, яка також акуратно вмішується в молочну масу, наповнюючи її безліччю повітряних бульбашок. Для карамельної начинки використовується десерт Дульсе-де-лече, який схожий на варене згущене молоко. Він вмішується акуратно так, щоб морозиво вийшло з мармуровими розводами й завитками. Дайте всій масі застигнути в морозильній камері й насолоджуйтеся.
Інгредієнти:
- Згущеного молока з цукром 3/4 стакана
- Сухої розчинної кави еспресо 2 столові ложки
- Жирних вершків 1,5 стакана
- Щіпка солі
- Дульсе-де-лече 1/3 стакана
- Шматочків ірису 1/3 стакана
Приготування:
- Збийте у великій мисці згущене молоко, розчинну каву, 1 столову ложку жирних вершків і сіль до отримання однорідної маси.
- В окремій великій мисці з міксером на середній швидкості збийте 1,5 стакана жирних вершків до утворення стійких піків, 1-2 хвилини.
- Вмішайте силіконовою лопаткою близько половини збитих вершків в суміш зі згущеного молока, потім вмішайте збиті вершки, що залишилися, поки не зникнуть всі білі розводи.
- Зверху невеликими гірками викладіть Дульсе-де-лече і посипте багатьма ірисками, відклавши окремо кілька чайних ложок.
- Проведіть лопаткою через всю суміш, щоб вийшли завитки.
- Викладіть суміш в місткість для заморозки розміром 22х12 см або 2-літрову форму для випічки.
- Покрийте гірками Дульсе-де-лече, що залишилась і посипте шматочками ірису; знову проведіть лопаткою через всю суміш, щоб вийшли завитки.
- Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в морозильну камеру мінімум на 6 годин або на ніч.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Морозиво з лимонного курда