Випічка і ДесертиСолодка випічка

Морквяний пиріг з горіхами

Готуємо морквяний пиріг з волоськими горіхами.

Мені дуже подобається цей рецепт морквяного пирога і я часто його готую. Морквяний пиріг виходить дуже ароматним, з ніжною текстурою і збалансованим смаком. А завдяки вершковому крему, такий пиріг прикрасить як сімейне чаювання, так і святковий стіл.

Декілька порад

Тому, що основним інгредієнтом в цьому пирозі виступає морква, то їй потрібно приділити особливу увагу. І ось кілька нюансів:

  • Для пирога вибирайте моркву солодких сортів, зазвичай її можна відрізнити за темнішим кольором.
  • У тому випадку, якщо вам попалася дуже соковита морква, її потрібно буде злегка віджати через марлю, тоді готовий пиріг буде повітряним, а не зайве мокрим.
  • Не використовуйте для подрібнення моркви комбайн, натирати на дрібній тертці важче, але смачний пиріг буде вам гідною нагородою.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Морква 180 грамів
  • Борошно пшеничне 140 грамів
  • Масло рослинне без запаху 135 мілілітрів
  • Яйця курячі 2 штуки
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Сода харчова 0,5 чайної ложки
  • Горіхи волоські 60 грамів
  • Кориця мелена 0,5 чайної ложки
  • Мускатний горіх мелений 1 щіпка
  • Імбир свіжий 10 грамів
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор коричневий 130 грамів

Для крему:

  • Вершковий сир 200 грамів
  • Цукрова пудра 40 грамів
  • Волоські горіхи 10 грамів
  • Ванільний екстракт 0,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Моркву очистити й натерти на дрібній тертці.
  2. При необхідності віджати через марлю. Загалом має вийти 180 грамів натертої моркви.
  3. Просіяне борошно змішати з розпушувачем, содою і щіпкою солі.
  4. Додати корицю і мускатний горіх.
  5. В окремій мисці збити яйця з цукром.
  6. Потім додати рослинну олію, збити ще трохи.
  7. До яєчної маси додати натерту моркву і перемішати.
  8. На дрібній тертці натерти імбир і додати до моркви.
  9. Слідом додати борошняну суміш.
  10. Волоські горіхи подрібнити й додати в тісто.
  11. Форму для випічки змастити олією і присипати борошном. Вилити в неї тісто. Випікати пиріг в розігрітій до 180 °C духовці протягом 35-40 хвилин.
  12. Я використовувала форму діаметром 20 сантиметрів.
  13. Поки печеться пиріг, приготувати вершковий крем.
  14. Для цього збити вершковий сир з цукровою пудрою й екстрактом ванілі.
  15. Готовий пиріг остудити й змастити вершковим кремом. Прикрасити волоськими горіхами.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пісний пиріг з медом і прянощами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close