Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Морквяно-горіховий кекс без борошна

Ароматний, соковитий і ніжний на смак морквяно-горіховий кекс без борошна — ласощі, які перетворять будь-яке чаювання в справжнє свято. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Морква 300 грамів
  • Горіхи лісові 250 грамів
  • Яйця 4 штуки
  • Цукор 160-200 грамів (за смаком)
  • Сіль 1 щіпка
  • Цедра лимона 2 столові ложки
  • Крохмаль кукурудзяний 24 грами
  • Розпушувач 4 грами
  • Олія рослинна 1 столова ложка (для змащування форми)

Для прикраси (за бажанням):

  • Цукрова пудра 50 грамів
  • Сік лимона 2-3 чайні ложки (за смаком)
  • Лимон (цедра) 0,25-0,5 штуки
  • Горіхи лісові 3 штуки

Приготування:

  1. Подрібніть горіхи до стану дрібної крихти. Почистьте і натріть моркву на дрібній тертці.
  2. Збережіть 3 ядра горіха для прикраси кексу.
  3. Додайте до подрібнених горіхів крохмаль і розпушувач. Добре перемішайте.
  4. Відокремте жовтки від білків. Натріть на дрібній тертці цедру лимона.
  5. З’єднайте яєчні жовтки, цукор і цедру лимона. Збийте суміш міксером 4-5 хвилин, поки жовтки не побіліють і не розчиниться велика частина цукру.
  6. Додайте до збитих жовтків горіхову суміш і натерту моркву.
  7. В окремій місткості збийте яєчні білки з дрібкою солі до отримання пишної, стійкої піни.
  8. Якщо перевернути миску, білкова маса повинна залишатися нерухомою, випливати й не випадати з місткості.
  9. Акуратно перемішуючи знизу вгору, вмішайте збиті білки в морквяно-горіхову суміш. Додавайте по 1-2 столовій ложці за раз і намагайтеся обмежитися мінімальною кількістю помішувань, щоб зберегти пишність білкової маси.
  10. Змастіть форму для запікання олією і вистеліть пергаментним папером. Я використовую роз’ємну форму діаметром 24 см.
  11. Перелийте тісто в форму.
  12. Помістіть пиріг в духовку, розігріту до 180 °C, і випікайте 40-45 хвилин.
  13. Готовий пиріг вийміть з духовки й охолодіть.
  14. За бажанням приготуйте цукрову глазур для прикраси пирога. Вичавіть сік з половинки лимона. Просійте в миску цукрову пудру. Додайте лимонний сік в цукрову пудру, додаючи по 1 чайній ложці за раз. Ретельно все перемішайте, поки не вийде гладка однорідна глазур.
  15. Полийте пиріг глазур’ю. За бажанням, натріть на дрібній тертці цедру 0,25-0,5 штуки лимона і присипте пиріг 1-2 пучками для колірного акценту.
  16. Горіхово-морквяний кекс без борошна готовий. Прикрасите пиріг горіхами й подавайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Морквяні кекси з цільнозернового борошна

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close