Випічка і ДесертиСолодка випічка

Морквяно-апельсиновий пиріг

Цей яскравий морквяно-апельсиновий пиріг чудово підійде для затишного домашнього чаювання. Пиріг виходить пухким, вологим завдяки просоченню цукровим сиропом, з чудовим цитрусовим ароматом і ніжним смаком. Поповніть колекцію рецептів домашньої випічки!

Інгредієнти:

  • Апельсини 2 штуки (400-500 грамів)
  • Морква 200 грамів
  • Борошно пшеничне 250 грамів
  • Масло вершкове 150 грамів (+ 10-15 грамів для змащування форми)
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор 160 грамів
  • Яйця 3 штуки
  • Ванільний цукор 10 грамів або ванілін на кінчику ножа
  • Розпушувач 15 грамів (1 столова ложка з невеликою гіркою)

Приготування:

  1. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо при кімнатній температурі.
  2. З одного апельсина за допомогою дрібної терки знімаємо помаранчеву частину цедри (1 столову ложку).
  3. З цього ж апельсина видавлюємо 80 мілілітрів соку.
  4. Розм’якшене вершкове масло з’єднуємо з 60 грамів цукру, сіллю і ванільним цукром.
  5. Перемішуємо міксером.
  6. По одному додаємо яйця, перемішуючи міксером.
  7. Потім вливаємо апельсиновий сік і перемішуємо.
  8. Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
  9. Моркву очищаємо і натираємо на середній тертці.
  10. В масляно-яєчну суміш додаємо моркву і цедру апельсина.
  11. Знову перемішуємо.
  12. Борошно змішати з розпушувачем і додаємо в суміш.
  13. Тісто перемішуємо до однорідного стану.
  14. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом.
  15. Викладаємо у форму тісто.
  16. Випікаємо пиріг в духовці 30-40 хвилин. Перевіряємо готовність шпажкою — при проколюванні пирога вона повинна залишатися сухою.
  17. Готовий пиріг виймаємо з духовки й проколюємо шпажкою по всій поверхні.
  18. Поки пиріг випікається, готуємо просочення.
  19. З другого апельсина вичавлюємо 100 мілілітрів соку.
  20. З’єднуємо 180 мілілітрів води й 100 грамів цукру. Доводимо до кипіння і кип’ятимо 3 хвилини.
  21. Після чого знімаємо сироп з вогню і додаємо апельсиновий сік. Перемішуємо.
  22. Готовий пиріг, не виймаючи з форми, поливаємо апельсиновим сиропом.
  23. Залишаємо пиріг, щоб він охолов, а сироп вбрався.
  24. Потім виймаємо пиріг з форми.
  25. Морквяно-апельсиновий пиріг нарізаємо порційними шматочками й подаємо до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Лимонний кекс з глазур’ю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close