Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Морквяні кекси з цільнозернового борошна

Морквяні кекси з цільнозернового борошна по праву можна вважати десертом правильного харчування. У їх складі тільки корисні інгредієнти й тим, хто на дієті вони припадуть до речі. Так само відмінно підійдуть такі кекси людям, що страждають діабетом, маленьким діткам від двох років і людям, які стежать за своїм харчуванням. Звичний цукор тут замінений на фруктозу, морква багата на вітамін «А» і як будь-який овоч — клітковиною. Для приготування цих кексів не знадобляться навички високої кулінарії, готуються вони дуже просто. Чудово підійдуть до чаю або як перекус. Для приготування візьмемо продукти за списком. Моркву я беру середнього розміру дві штуки. Борошно в рівній кількості пшеничне і цільнозернове. І так приступимо до приготування.

Інгредієнти:

  • Моркви 2 штуки
  • Курячі яйця 2 штуки
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку 180 грамів
  • Цільнозернове борошно 180 грамів
  • Сметана 30% жирності 1 столова ложка
  • Сода харчова 1 чайна ложка
  • Оливкова олія 4 столові ложки
  • Фруктоза 4 столові ложки

Приготування:

  1. Зіб’ємо яйця віночком протягом двох хвилин, додамо фруктозу, знову добре перемішати. Зверніть увагу, що фруктоза солодша за цукор у два рази, тому додавати її потрібно обережно, щоб не переборщити.
  2. Виллємо оливкову олію в отриману масу, добре перемішати. У сметані погасимо соду і додамо до яєць, гашена сода відмінна альтернатива звичному розпушувачу, і більш корисна.
  3. Порційно додаємо борошно, поступово перемішуючи. Борошно краще просіяти, так тісто краще схопиться.
  4. Замісити тісто і залишити на 5 хвилин, щоб інгредієнти схопилися.
  5. Моркву натремо на дрібній тертці. Рідина від моркви не зливається, нам вона потрібна для тіста. Цільнозернове борошно дуже добре вбирає вологу, і щоб кекси не вийшли сухими, сік від моркви не віджимати. Моркву можна натерти за бажанням на крупній тертці, тоді морква буде більше відчуватися в готовій страві, залежить від ваших уподобань.
  6. Акуратно додаємо отриману морквяну масу в тісто.
  7. Розподіляємо тісто по формах, я використовую силіконові, які не потрібно змащувати олією. Якщо у вас інші, можливо їх потрібно промазати, щоб тісто не прилипло.
  8. Відправляємо кекси в розігріту духовку 200 °C на 25 хвилин. Час приготування залежить від потужності вашої духовки. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою, до неї не повинно нічого прилипнути.
  9. Смачні, м’які й корисні кекси готові до подачі, перед вживанням рекомендую їх остудити.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мафіни з подвійною чорницею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close