Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Морквяні кекси з глазур’ю

Сучасна кулінарія не знає кордонів, і для приготування десертів в ній все частіше використовуються оригінальні й нетрадиційні поєднання. Морквяні кекси можуть стати улюбленим частуванням у вашому домі. У готовій випічці морква практично не відчувається. Вона лише надає кексам неймовірну соковитість, незвичайний солодкуватий смак і насичений колір.

Дивовижні, яскраві й апетитні морквяні кекси стануть улюбленими ласощами для дітей і дорослих. Морквяні кекси виходять ніжними й просто тануть у роті. Ця чудова кулінарна ідея сподобається і тим, хто вважає за краще корисну випічку з низьким вмістом калорій.

Інгредієнти:

  • Морква 180 грамів
  • Кокосові пластівці 45 грамів
  • Кокосова олія 50 мілілітрів
  • Кокосовий цукор 190 грамів
  • Йогурт 80 мілілітрів
  • Безглютенове борошно 125 грамів
  • Пшеничне борошно 125 грамів
  • Мигдальне борошно 125 грамів
  • Волоські горіхи 50 грамів
  • Ізюм 70 грамів
  • Мигдальне молоко 180 мілілітрів
  • Мелена гвоздика ¼ чайної ложки
  • Мелений імбир ¼ чайної ложки
  • Мелений мускатний горіх ¼ чайної ложки
  • Кориця ¼ чайної ложки
  • Морська сіль 1 чайна ложка
  • Харчова сода ½ чайної ложки
  • Розпушувач 2 чайні ложки
  • Екстракт ванілі ½ чайної ложки
  • Цукрова пудра 100 грамів
  • Мигдальне молоко 35 мілілітрів

Приготування:

  1. У миску вилити кокосову олію і йогурт, висипати цукор. Збити міксером вміст місткості протягом трьох хвилин до утворення однорідної консистенції.
  2. В іншу миску висипати безглютенове борошно, харчову соду, розпушувач, морську сіль, корицю, мелений імбир, мускатний горіх і гвоздику. Змішати все до однорідності й відставити на час в сторону.
  3. У посуд з кокосовою олією додати екстракт ванілі й все ретельно перемішати. Потім додати в миску суміш з мигдального і пшеничного борошна. Після цього влити в місткість порцію мигдального молока.
  4. Моркву нарізати маленькими шматочками. Разом з родзинками, кокосовими пластівцями й волоськими горіхами додати її в приготоване тісто. Гарненько перемішати тісто, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
  5. Розігріти духовку до 220 ˚С і підготувати форми для випікання кексів. Рівномірно розлити по формах тісто. Щоб всі кекси вийшли однаковими, можна скористатися мірним стаканом.
  6. Випікати кекси потрібно протягом п’яти хвилин. Після цього необхідно зменшити температуру до 180 ˚С і продовжити випікання ще 12 хвилин. Перед тим як витягати випічку з духовки, перевірити її на готовність за допомогою зубочистки. При необхідності час випікання можна збільшити на 3-4 хвилини.
  7. Як тільки кекси будуть готові, можна приступати до приготування глазурі. В окремому посуді збити міксером цукрову пудру і мигдальне молоко. Робити це потрібно до повного розчинення цукру.
  8. Перед подачею на стіл охолоджені кекси поливають глазур’ю, посипають натертою на дрібній тертці морквою і волоськими горіхами.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Різдвяний штоллен без дріжджів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close