Випічка і ДесертиКреми і суфле

Морквяне суфле з сиром

Морква і сир — два дуже корисних продукти, які обов’язково повинні бути присутніми в раціоні як дорослих, так і дітей. Давайте ж поєднаємо їх і приготуємо смачний десерт на основі збитих білків – ніжне, повітряне та яскраве суфле!

Інгредієнти:

  • Морква 200 грамів
  • Молоко 150 мілілітрів
  • Сир 100 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 1 столова ложка

Приготування:

  1. Моркву почистьте. Наріжте кружальцями або скибочками довільної форми.
  2. Перекладіть моркву в сотейник або каструльку, влийте молоко і всипте 0,5 столової ложки цукру.
  3. Поставте посуд на плиту, на сильне нагрівання. Коли молоко закипить, зменште вогонь і варіть моркву до м’якості (близько 15 хвилин).
  4. Відварену моркву вийміть з молока і перекладіть в чашу блендера або кухонного комбайна.
  5. Відокремте білки від жовтків. Додайте в чашу блендера жовтки й сир.
  6. Збийте моркву з сиром і жовтками до стану пюре.
  7. Окремо збийте білки й 0,5 столової ложки цукру в міцну стійку піну.
  8. Перекладіть морквяно-сирну масу в миску зі збитими білками.
  9. Акуратно перемішайте.
  10. Розкладіть отриману суміш в невеликі формочки.
  11. Увімкніть духовку і розігрійте її до 180 градусів.
  12. Поставте формочки в глибоку форму для випічки або іншу термостійку місткість і влийте гарячу воду так, щоб вона доходила до середини формочок.
  13. Випікайте суфле в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин.
  14. Готове суфле трохи осяде, але так і повинно бути.
  15. Подавайте суфле з моркви й сиру до столу в гарячому, теплому або вже в охолодженому вигляді.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадний мус в домашніх умовах

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close