Випічка і ДесертиСолодка випічка

Молочні коржики

Простий і доступний рецепт смачних, ніжних і розсипчастих молочних коржиків з дитинства. Продукти для цієї домашньої випічки напевно знайдуться на будь-якій кухні, тому такі коржики стануть відмінним пригощанням для сім’ї. Обов’язково приготуйте!

Пшеничне борошно за рецептом я використовую вищого сорту. Додатково знадобиться ще 1 столова ложка для розкочування і формування тіста. Вершкове масло купуйте жирністю 82%, а ось жирність молока абсолютно не принципова (в моєму випадку 2,5%). Кількість цукру міняти не раджу — молочні коржики й повинні бути солодкими.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку 400 грамів
  • Цукор 200 грамів
  • Масло вершкове 100 грамів
  • Молоко 70 мілілітрів
  • Яйця курячі 1 штука
  • Цукор ванільний 1 чайна ложка
  • Розпушувач тіста 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Відразу включаємо грітися духовку на 200 градусів. 400 грамів пшеничного борошна змішуємо з 1 чайною ложкою розпушувача і просіюємо суміш, щоб позбутися від сміття і грудочок.
  2. Куряче яйце розбиваємо в миску і розмішуємо виделкою, щоб воно стало однорідним.
  3. У глибоку й об’ємну посуду насипаємо 200 грамів цукру, кладемо 100 грамів м’якого вершкового масла й ароматизуємо майбутнє тісто для молочних коржиків чайною ложкою ванільного цукру.
  4. Перетираємо масло з цукром 2-3 хвилини. Швидше і легше всього робити це за допомогою міксера, але, якщо такого немає, ручним віночком або навіть виделкою. Слідом додаємо 70 мілілітрів молока і половину розмішаного курячого яйця.
  5. Збиваємо все міксером або віночком, поки не вийде однорідна маса. Наприклад, міксер справляється за 3-4 хвилини, а ручним віночком доведеться попрацювати хвилин 10.
  6. Порціями насипаємо борошно з розпушувачем. До слова, кількість пшеничного борошна може незначно відрізнятися від зазначеного в рецепті (це залежить від його вологості).
  7. Замішуємо м’яке, гладке й однорідне пісочне тісто. Довго місити не потрібно: як тільки не залишиться сухих ділянок, тісто готове.
  8. Для розкочування і формування знадобиться ще буквально 1 столова ложка пшеничного борошна. Присипаємо робочу поверхню і качалку, розгортаємо тісто в пласт. Товщиною він повинен бути не більше 1 сантиметра, а й занадто тонко не розкочувати. Ідеально 8-10 міліметрів.
  9. Вирізаємо заготівлі для майбутніх молочних коржиків за допомогою вирубки (у мене діаметром 9 сантиметрів). Обрізки тіста збираємо в грудку, промішуємо його, знову розгортаємо і вирізаємо заготівлі. Всього з такої кількості використовуваних інгредієнтів у мене виходить рівно 16 коржиків.
  10. Перекладаємо заготівлі на деко (раджу застелити його пергаментним папером або килимком для випічки). На стандартний лист від плити 60х60 см поміщається 12 штук (решта 4 випікала другим заходом).
  11. Змащуємо поверхню тіста яйцем, що залишилось.
  12. Готуємо домашні молочні коржики в заздалегідь прогрітій до 200 градусів духовці не більше 15 хвилин. Без сумнівів, час випічки залежить від особливостей кожної конкретної духовки. Важливо не перетримати коржики, щоб вони зберегли м’якість, а не стали сухариками. Як тільки верх злегка зарум’яниться, відразу виймайте деко з духовки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сочники з сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close