Випічка і ДесертиТорти

Медовий торт зі сметанним кремом

Медовий торт зі сметанним кремом прикрасить собою святковий стіл або домашнє чаювання. Торт виходить дуже смачним, в міру вологим і пористим. Дивно, що, використовуючи абсолютно прості продукти, ви легко приготуєте цей улюблений багатьма торт. Яскравий карамельний смак і аромат цих ласощів точно нікого не залишать байдужим!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне 300-400 грамів
  • Цукор 330 грамів
  • Сода 2 чайні ложки
  • Яйця 3 штуки
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Мед 2 столові ложки

Для крему:

  • Сметана 30-40% – 450-500 грамів
  • Цукрова пудра 80 грамів

Приготування:

  1. У процесі приготування нам знадобиться пергаментний папір.
  2. Сметану відправляємо в холодильник.
  3. Мед і вершкове масло розтоплюємо в сотейнику, не доводячи до кипіння.
  4. У миску просіваємо борошно і соду.
  5. Розбиваємо яйця в миску і злегка зібємо.
  6. З’єднуємо яйця і мед з маслом. Перемішуємо.
  7. Всипаємо цукор і трохи збиваємо.
  8. Частинами всипаємо борошно і замішуємо м’яке, злегка липке тісто.
  9. Всипаючи борошно, орієнтуйтеся на еластичність тіста. Воно не повинно бути тугим.
  10. У велику каструлю наливаємо трохи гарячої води і ставимо на нагрівання. Кладемо тісто в миску, яка б повністю закривала каструлю, але не торкалася води. Прогріваємо тісто на водяній бані 40-50 хвилин.
  11. Періодично перемішуємо тісто (кожні 5-7 хвилин). У тісті будуть утворюватися скоринки, які і додадуть торту карамельний аромат.
  12. Знімаємо тісто з вогню, коли воно набуде злегка коричневий відтінок.
  13. Підпилимо стіл борошном, викладаємо тісто, формуючи ковбаску. Ділимо на 5-6 частин. Включаємо духовку для розігрівання до 170-180 градусів.
  14. Пергамент підпилюємо борошном і на ньому розгортаємо тонкий шар тіста. Вирізаємо круглий корж, накривши пласт формою або тарілкою. У мене діаметр коржів 24 см.
  15. Корж наколюємо виделкою. Відправляємо в духовку на 4-6 хвилин.
  16. Готовому коржу даємо охолонути на рівній поверхні. Потім знімаємо його з пергаменту.
  17. Таким чином випікаємо всі коржі.
  18. Обрізки від коржів кладемо на пергамент і відправляємо в духовку на 5 хвилин. Даємо охолонути.
  19. За допомогою блендера обрізки подрібнюємо в крихту.
  20. З’єднуємо сметану і цукрову пудру. Збиваємо.
  21. Розподіляємо крем по всіх коржах і рівномірно розмазуємо.
  22. Складаємо змащені коржі стопкою. Борти також змащуємо кремом.
  23. Посипаємо верхівку і боки торта крихтою. Відправляємо торт в холодильник на кілька годин.
  24. Медовий торт з карамельним смаком готовий.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Бісквітний торт з сирним кремом та ананасами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close