Випічка і ДесертиСолодка випічка

Медовий бісквіт

Рецепт справжнього медового бісквіта – сухого і розсипчастого.
Сухий бісквіт – це класика жанру. Медовий – її різновид. Бісквіт виходить сухим, пористим, солодкуватого смаку. Додавання меду надає випічці золотистий колір. Такий бісквіт добре використовувати для формування тістечок і тортів, додаючи до нього різні креми й просочення. Дітям і літнім людям рекомендується подавати сухий бісквіт з чаєм або молоком. Додатково можна подати варення, джем, згущене молоко.

Інгредієнти:

  • Курячі яйця 4 штуки
  • Пшеничне борошно 200 грамів
  • Цукор 200 грамів
  • Мед 3 столові ложки
  • Соняшникова олія 1 чайна ложка
  • Розпушувач 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Для приготування пишного, розсипчастого медового бісквіта відокремте білки від жовтків. Білки збийте міксером в піну. Додайте цукор, продовжуючи збивати. Потім, продовжуючи збивання, поступово введіть жовтки і мед.
  2. Точно так же по частинах при збиванні на низькій швидкості додайте борошно з розпушувачем. Повинна вийти пишна густа маса.
  3. Тісто вилийте на промаслений папір, вміщений в форму для запікання.
  4. Випікайте медовий бісквіт в нагрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин. Коли бісквіт буде готовий, залиште його остигати на деякий час у відключеній духовці.
  5. Медовий бісквіт – смачний десерт або основа для тортів і тістечок.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Клафуті з малиною

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close