Медовий бісквіт

Рецепт справжнього медового бісквіта – сухого і розсипчастого.
Сухий бісквіт – це класика жанру. Медовий – її різновид. Бісквіт виходить сухим, пористим, солодкуватого смаку. Додавання меду надає випічці золотистий колір. Такий бісквіт добре використовувати для формування тістечок і тортів, додаючи до нього різні креми й просочення. Дітям і літнім людям рекомендується подавати сухий бісквіт з чаєм або молоком. Додатково можна подати варення, джем, згущене молоко.
Інгредієнти:
- Курячі яйця 4 штуки
- Пшеничне борошно 200 грамів
- Цукор 200 грамів
- Мед 3 столові ложки
- Соняшникова олія 1 чайна ложка
- Розпушувач 1 чайна ложка
Приготування:
- Для приготування пишного, розсипчастого медового бісквіта відокремте білки від жовтків. Білки збийте міксером в піну. Додайте цукор, продовжуючи збивати. Потім, продовжуючи збивання, поступово введіть жовтки і мед.
- Точно так же по частинах при збиванні на низькій швидкості додайте борошно з розпушувачем. Повинна вийти пишна густа маса.
- Тісто вилийте на промаслений папір, вміщений в форму для запікання.
- Випікайте медовий бісквіт в нагрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин. Коли бісквіт буде готовий, залиште його остигати на деякий час у відключеній духовці.
- Медовий бісквіт – смачний десерт або основа для тортів і тістечок.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Клафуті з малиною