Маковий пиріг

Швидкий і нескладний пиріг до чаю. Любителям макової випічки присвячується!
Інгредієнти:
- Чорнослив 80 грамів
- Яйце куряче 3 штуки
- Цукор 100 грамів
- Масло вершкове 50 грамів
- Борошно пшеничне 80 грамів
- Сода (під ніж) 2 чайні ложки
- Мак (мелений) 250 грамів
- Сметана 200 грамів
Приготування:
- Чорнослив нарізати на довільні шматочки. Яйця збити з цукром, не перестаючи збивати, додати розтоплене масло.
- В окремій мисці змішати борошно, соду і мак. У яєчну суміш по черзі, по одній столовій ложці, додаємо борошняну суміш і сметану. Перемішувати лопаткою. Додати нарізаний чорнослив. Перемішати.
- Тісто викладаємо у змащену маслом форму для випічки. Розрівняти лопаткою.
- Випікати в розігрітій духовці при 170 градусах 40 хвилин.
- В окремій мисці змішати 80 грамів цукрової пудри й сік з половинки лимона.
Нанести на остиглий пиріг.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Мексиканські пончики Чурос