Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Мафіни з подвійною чорницею

Ці фантастичні мафіни підкорять вас своїм насиченим «подвійним» чорничним смаком. На відміну від інших подібних кексів, в тісто по цьому рецепту замішуються і цілі ягоди, і чорничне пюре з розім’ятих ягід.

Ви можете використовувати як свіжу, так і заморожену чорницю, попередньо розморозивши її. Ягідне пюре не тільки надає дивовижний смак мафінам, але і робить їх дуже м’якими й вологими всередині. А приємна скоринка з цукру з корицею ідеально поєднується з текстурою наповненого ягодами кексу. Мафіни готуються швидко і з простих інгредієнтів. Вони, напевно, стануть вашими улюбленими.

Інгредієнти:

  • Вершкового масла 110 грамів, розм’якшеного при кімнатній температурі
  • Цукру 1 стакан + 2 столові ложки
  • 2 яйця
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка
  • Розпушувач тіста 2 чайні ложки
  • Солі 1/4 чайної ложки
  • Свіжої або замороженої чорниці 2,5 стакана
  • Муки 2 стакани
  • Молока, цільного або жирністю 1% -2% 0,5 стакана
  • Кориці 1/4 чайної ложки

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 190 °C.
  2. Змастіть маслом металеву форму для мафінів або розкладіть в осередку паперові формочки.
  3. У чаші міксера з насадкою лопаткою (або за допомогою ручного міксера) збийте вершкове масло до однорідної консистенції. Додайте 1 стакан цукру і знову збийте.
  4. Додайте яйця, ваніль, розпушувач, сіль і збийте.
  5. У неглибокій мисці розімніть зворотною стороною вилки 3/4 стакана чорниці. Додайте в тісто і перемішайте. Зменште швидкість міксера, додайте половину борошна, потім половину молока і перемішайте. Повторіть те ж саме з борошном і молоком, що залишились.
  6. Вмішайте лопаткою 1 і 3/4 стакана цілих ягід чорниці, що залишилися, добре розподіляючи їх по всьому тісту. В окремій невеликій мисці змішайте решту 2 столові ложки цукру з корицею.
  7. Ложкою для морозива або великою ложкою викладіть тісто в формочки для мафінів, наповнюючи їх на три чверті.
  8. Посипте зверху корицею з цукром і випікайте, поки мафіни не підрум’яняться і не піднімуться, 25-30 хвилин.
  9. Остудіть, не виймаючи з форми, мінімум 30 хвилин. Потім викладіть.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кекси з шоколадом і горіхами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close