Випічка і ДесертиПечиво

М’яке печиво з шоколадом і апельсиновою цедрою

М’яке печиво з шоколадом і апельсиновою цедрою виходить дуже ніжним і повітряним всередині. Шматочки шоколаду й апельсинова цедра надають печиву чудовий смак і аромат, а сметана — ніжну структуру. Та й на приготування такого смачного печива піде зовсім небагато часу!

Інгредієнти:

  • Апельсин (цедра) 1 штука
  • Шоколад чорний 100 грамів
  • Борошно 320-350 грамів
  • Сметана 100 грамів
  • Цукор 70 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Олія рослинна 50 мілілітрів + для змащування пергаменту
  • Мед 40 грамів
  • Розпушувач 15 грамів
  • Ванілін щіпка

Приготування:

  1. З апельсина за допомогою дрібної терки знімаємо цедру. Всього знадобиться 1 столова ложка цедри.
  2. 30 грамів шоколаду залишаємо для прикраси. Решту шоколаду рубаємо ножем в середню крихту.
  3. З’єднуємо сметану, яйце, рослинну олію, цукор, ванільний цукор, мед і цедру апельсина.
  4. Все перемішуємо міксером.
  5. Борошно змішуємо з розпушувачем і додаємо в рідку основу тіста.
  6. Разом з борошном додаємо подрібнений шоколад.
  7. Замішуємо м’яке тісто.
  8. Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
  9. Деко застилаємо пергаментом і змащуємо олією.
  10. Мокрими руками відокремлюємо від тіста шматочки вагою близько 30 грамів і формуємо з них кульки, які злегка притискаємо зверху, щоб вийшли товсті коржі. Утворене печиво викладаємо на підготовлений лист на відстані один від одного.
  11. Випікаємо печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин, до легкого золотистого відтінку.
  12. Готове печиво остудити.
  13. Шоколад, що залишився розтоплюємо на водяній бані або імпульсами в мікрохвильовці.
  14. Остигле печиво зверху поливаємо розтопленим шоколадом.
  15. М’яке печиво з апельсином і шоколадом готове.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пісочне печиво з горіховою начинкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close