Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Листкові пиріжки з консервованою рибою і рисом

Апетитні хрусткі пиріжки з консервованою рибою і рисом я готую з готового листкового тіста. Як начинку можна використовувати абсолютно будь-які рибні консерви — завжди виходить дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове 500 грамів
  • Рис 100 грамів
  • Риба консервована у власному соку 240 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (90 грамів)
  • Олія рослинна 4 столові ложки
  • Жовток 1 штука

Приготування:

  1. Дістанемо тісто і залишимо розморожуватись.
  2. Промиємо і поставимо варитися рис до готовності — це приблизно 20 хвилин з моменту закипання води.
  3. Почистимо цибулю і моркву. Порубати цибулину дрібно. Натремо моркву на великій тертці.
  4. У сковороді розігріємо рослинну олію на середньому вогні й викладемо подрібнені овочі, обсмажити до м’якості.
  5. Включимо розігріватися духовку до 180 градусів.
  6. Консервовану рибу розімніть вилкою прямо в жерстяній банці, попередньо зливши рідину.
  7. У миску викладемо відварений рис, овочеву засмажку і рибу.
  8. Все перемішати. Начинка готова.
  9. Повністю розморожене тісто розкачати в тонкий пласт, який поріжемо квадратами зі стороною 8-10 см. На один з кутів кожного квадрата тіста викладемо по 1-2 столовій ложці начинки.
  10. Складемо тісто у вигляді трикутника з начинкою всередині й виделкою скріпимо краї. Так поступимо з усім тістом і начинкою.
  11. Деко застелити кулінарним пергаментом.
  12. Підготовлені трикутники викладемо на пергамент.
  13. Збовтаємо жовток з 1 столовою ложкою води до однорідності. Кожен трикутник змажемо сумішшю жовтка і води, щоб при випіканні з’явилася золотиста скоринка.
  14. Випікати пиріжки будемо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Гарячі пиріжки подамо до столу відразу ж.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з картоплею та грибами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close